Ημερίδα και εργαστήρια: Το παιδικό βιβλίο και η εικονογράφηση- 93ο και 95ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών (Πυθέου και Αγκύλης, Νέος Κόσμος)- 6 Μαΐου- 16:15-20:30

Ημερίδα και εργαστήρια: Το παιδικό βιβλίο και η εικονογράφηση

Τα γραφεία Πολιτιστικών Θεμάτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Α΄ Διεύθυνσης Π. Ε. Αθηνών διοργανώνουν Ημερίδα και εργαστήρια με θέμα: «Το βιβλίο και η εικονογράφηση», για 60 εκπαιδευτικούς. Η Ημερίδα εντάσσεται στον θεματικό επιμορφωτικό κύκλο για τη Φιλαναγνωσία και υλοποιείται στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Προώθηση της Ανάγνωσης Μέρες βιβλίου 2014.  Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6/5/2014, ώρες  16:15-20:30 μ.μ., στα 93ο και 95ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών (Πυθέου και Αγκύλης, Νέος Κόσμος, για 80 εκπαιδευτικούς. Πλησιέστεροι σταθμοί μετρό: Συγγρού-Φιξ και Άγιος Ιωάννης σε απόσταση 8-10΄. Βλ. και https://goo.gl/maps/wMiT9 ).

Άξονες της ημερίδας: η σχέση της εικονογράφησης με το κείμενο, πολλαπλές αναγνώσεις της εικονογράφησης, αξιοποίησή της στην τάξη, ιδέες για την εικονογράφηση με τα παιδιά.

1ο μέρος

  • Κεντρική ομιλήτρια: Αγγελική Γιαννικοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδικής Λογοτεχνίας, ΕΚΠΑ
  • Συζητούν για την τέχνη τους και τη σχέση εικόνας και κειμένου οι εικονογράφοι: Λήδα Βαρβαρούση, Σβετλίν Βασίλεφ, Μυρτώ Δεληβοριά, Κατερίνα Χαδουλού.

2ο μέρος

Ακολουθούν 4 εργαστήρια με τους εικονογράφους.