¨Κέντρο για το παιδί¨ – Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων | Απολογισμός καλοκαιρινού προγράμματος 2018|

 

Εικόνα (2) Εικόνα (1)
Το Κέντρο για το Παιδί, κράτησε συντροφιά στους μικρούς του φίλους, στο Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων, τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και αποχαιρετώντας ημερολογιακά το Καλοκαίρι, θέλει να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα καλοκαιρινά εργαστήρια Φιλαναγνωσίας και στις προβολές ταινίας.
Διαβάζοντας το παραμύθι «Το γκρίζο γαϊδουράκι» του Snitselaar, μιλήσαμε για τους τόπους καταγωγής μας και γίναμε οι ίδιοι πειρατές ταξιδεύοντας νοερά στο χάρτη της Ελλάδας, με αυτοσχέδια ταξιδιάρικα καραβάκια. Διατηρώντας την ίδια διάθεση, παρακολουθήσαμε στη μεγάλη οθόνη, στο χώρο του Κέντρου για το Παιδί, τη διασκευή του γνωστού μυθιστορήματος του Ντάνιελ Ντεφόε, ξεκινώντας από ένα τσούρμο πειρατών το οποίο περισυλλέγει από ένα έρημο νησί τον ναυαγό Ροβινσώνα Κρούσο, όπου εκεί μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει…!
Στο εργαστήριο με τίτλο «Το τελευταίο γράμμα», μια όμορφη ιστορία ενός ταχυδρόμου, του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Ίριδας Σαμαρτζή, κάναμε λόγο για τη σημαντικότητα των επαγγελμάτων, παρακολουθήσαμε βίντεο με παλιά επαγγέλματα της Ελλάδας ενώ γίναμε και εμείς οι ίδιοι ταχυδρόμοι, γράφοντας το δικό μας γράμμα στο αγαπημένο μας πρόσωπο! Τέλος, κάπου στα μέσα του Αυγούστου, γνωρίσαμε στη μεγάλη οθόνη, την έννοια της πραγματικής φιλίας μέσα από την ιστορία του Μικρού Κοριτσιού όπου το πλάνο της ζωής της άλλαξε ξαφνικά όταν συνάντησε έναν παράξενο γερο-αεροπόρο, ο οποίος της αφηγείται τη συναρπαστική γνωριμία του με τον Μικρό Πρίγκιπα.
Το Κέντρο για το Παιδί καλωσορίζει το Φθινόπωρο και τη νέα σχολική χρονιά με πολλά καινούρια εργαστήρια και φρέσκες δραστηριότητες για όλα τα παιδιά που επισκέπτονται το χώρο του, στο Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων.