Η Λήδα Βαρβαρούση στην Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη!

Το Εργαστήρι Πολιτισμού και η Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη υποδέχονται κάθε μήνα έναν διαφορετικό εικονογράφο! Πρώτη μας καλεσμένη, η αγαπημένη δημιουργός Λήδα Βαρβαρούση!

Αυθεντικά έργα της εικονογράφου εκτίθενται στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Τα βιβλία της επεξεργάστηκαν οι ομάδες του Εργαστηρίου, στις οποίες τα παιδιά μελέτησαν τις τεχνικές της δημιουργού και καλλιτέχνησαν τα δικά τους έργα, εμπνευσμένα από τις εικόνες και τις ιστορίες της. Βασισμένα στη σειρά “Τρελοδαγκωνίτσες”, με τα βιβλία που έχουν πρωταγωνιστές τα ζώα με τη διαφορετικότητά τους, τα παιδιά δημιούργησαν πίνακες και αντιστοίχισαν τους ήρωες με τα δικαιώματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Λήδα Βαρβαρούση επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας για ένα καλλιτεχνικό απόγευμα, στο οποίο τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους ιστορία και η Λήδα την εικονογράφησε μπροστά τους ζωντανά με τη “Ζωγραφήγησή” της. Στη συνέχεια, παρουσίασαν της δημιουργίες τους, συζητώντας με την εικονογράφο τις τεχνικές και τη θεματολογία τους.

Η έκθεση με τα έργα της δημιουργού θα φιλοξενείται στο Εργαστήρι Πολιτισμού και την Παιδική Δανειστική Βιβλιοθήκη μέχρι τις 29 Ιουλίου.