Μάθε πως να εντάξεις τη διαδικτυακή ειδησεογραφία στην ομάδα σου!

Με χαρά σάς προσκαλούμε στις τελικές εκδηλώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος EFIVOS. Στις εκδηλώσεις αυτές, θα μοιραστούμε μαζί σας την πορεία του προγράμματος, τη μεθοδολογία αλλά και εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορείτε να εντάξετε στην εκπαιδευτική σας πρακτική για να δημιουργήσετε τη δική σας ψηφιακή εφημερίδα με έφηβα και νέα άτομα, ή για να συμμετέχετε στην ήδη υπάρχουσα ομάδα της εφημερίδας “Αποδημητικά Πουλιά”. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρο τόσο διαδικτυακά όσο και διά ζώσης. 

Στη διαδικτυακή μας συνάντηση τη Δευτέρα 29/11/21 στις 16:00 θα καλυφθεί το πιο θεωρητικό κομμάτι του προγράμματος και της μεθοδολογίας του και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για την εφαρμογή της. Την Πέμπτη 2/12/21 στις 18:00, σας προσκαλούμε διά ζώσης στο Impact Hub Athens σε ένα επιμορφωτικό εργαστήρι πάνω σε εργαλεία και μεθόδους ψηφιακής εκπαίδευσης που εντάσσονται στη μεθοδολογία του προγράμματος. 

Κάντε εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο!
https://forms.gle/af9bhysyuNCseAYT9 

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Για παραπάνω πληροφορίες μπείτε στην σελίδα της εκδήλωσης μας στο Facebook https://fb.me/e/1q1mIVTJV ή επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μας http://efivos.eu/el/home/home-ελληνικά/ και https://migratorybirds.gr. 


Σχετικά με το πρόγραμμα: 

Το EFIVOS είναι ένα ευρωπαϊκό ΚΑ3 Erasmus+ πρόγραμμα δωρεάν εκπαίδευσης και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης και νέων ατόμων από μη προνομιούχα περιβάλλοντα στα ψηφιακά μέσα. 

Βασισμένο στην αναγνωρισμένη καλή πρακτική του προγράμματος Νέοι Δημοσιογράφοι, δημιουργεί και προσφέρει δωρεάν έναν πρακτικό οδηγό για τη σύσταση ομάδων έφηβων και νέων δημοσιογράφων με σκοπό τη δημιουργία ψηφιακού δημοσιογραφικού υλικού και τη διαχείριση της δικής τους διαδικτυακής εφημερίδας. Ο οδηγός συνοδεύεται από 20 ώρες ψηφιακής ασύγχρονης εκπαίδευσης για την καλύτερη κατάρτιση των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτών/τριών πάνω στα ψηφιακά προγράμματα/εργαλεία και τις ψηφιακές δεξιότητες. 

Η μεθοδολογία χρησιμοποιεί μια παλέτα εκφραστικών, ψηφιακών και άλλων μέσων με σκοπό την ολιστική και χωρίς αποκλεισμούς ένταξη των συμμετεχόντων/ουσών στη διαδικασία. Έτσι, μια ομάδα νέων δημοσιογράφων μπορεί να αποτελείται από άτομα που ενδιαφέρονται για αρθρογραφία, φωτογραφία ή βίντεο, ραδιόφωνο, μουσική ή ακόμα και για απλή συμμετοχή σε μία ομάδα νέων ατόμων. Παράλληλα, ακολουθεί μια προσέγγιση με επίκεντρο τους/τις μαθητές/τριες, και σέβεται τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες των συμμετεχόντων/ουσών. Ο σκοπός είναι η καλλιέργεια ψηφιακών και μη δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα επιτρέψουν στους/τις νέους/ες συμμετέχοντες/ουσες να είναι ενεργοί δημιουργοί, αντί παθητικοί καταναλωτές πληροφοριών, καθώς χρειάζεται γνώση και κριτική σκέψη για να αναγνωρίζουμε την ποιοτική δημοσιογραφία αλλά και για να παράγουμε δημόσιο λόγο που έχει αξία να ακουστεί. 

Τον οδηγό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή σε αυτό, μπορείτε να τα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος http://efivos.eu/.
Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά, του προγράμματος Νέοι Δημοσιογράφοι, https://migratorybirds.gr/.