Σεμινάριο δημιουργικής γραφής και τεχνικής Stop motion animation

Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στο εξ αποστάσεως, βιωματικό σεμινάριο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών (Train-The-Trainer) με θέμα «Η Δημιουργική Γραφή κι η Τεχνική StopMotion Animation στην προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού»

Ημερομηνίες διεξαγωγής σεμιναρίου:

26/11/2020 (1η συνάντηση): Ξεφυλλίζοντας τη Σύμβαση ανακαλύπτουμε τα Δικαιώματα του Παιδιού (Πάνος Χριστοδούλου, Διευθυντής -Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού)

2/12/2020 (2η συνάντηση): Χτίζοντας στο λευκό χαρτί: Τεχνικές δημιουργικής γραφής (Γιώργος Παναγιωτάκης, Μυθιστοριογράφος)

3/12/2020 (3η συνάντηση): Από το σενάριο στη δημιουργία ταινίας stopmotion animation (Γιώργος Παναγιωτάκης- Παναγιώτης Τσαλαβρέττας)

4/12/2020 (4η συνάντηση): Η Φωτογραφία κι η Τεχνική stopmotion animation ως εκπαιδευτικό εργαλείο (Παναγιώτης Τσαλαβρέττας, Κινηματογραφιστής-Φωτογράφος)

Ώρες: 17:30-19:00

Πληροφορίες συμμετοχής:

  1. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, η συμμετοχή και στις 4 συναντήσεις είναι υποχρεωτική.
  2. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με τη συνεργασία του Goethe Institut Athen και θα αποσταλεί το σχετικό link στους εγγεγραμμένους/ες συμμετέχοντες/ουσες (max. συμμετοχή 100 άτομα).
  3. Η γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η ελληνική.
  4. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής (προεγγραφή) μέχρι τις 25/11/2020 αποκλειστικά στο σύνδεσμο: https://forms.gle/HKzozcRWaLr6HU6JA
  5. Πληροφορίες: 210 88 46 590, https://ddp.gr/

*Οι συναντήσεις του σεμιναρίου  πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου «Είμαστε και εμείς εδώ!», με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση.

Στις 12/12/2020 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί η τελική διαδικτυακή εκδήλωση του Έργου «Είμαστε και εμείς εδώ!», η οποία απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, εμψυχωτές, εκπαιδευτές ανηλίκων, κοινωνικούς επιστήμονες. Στόχος είναι να γίνει μια παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος κι η αποτίμησή τους στην προώθηση και διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, κι ευρύτερο κοινό. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, θα προβληθεί η  ταινία μικρού μήκους με την τεχνική stop motion animation και βασικό υλικό τουβλάκια LEGO, που δημιούργησαν παιδιά που συμμετείχαν σε ειδικό εργαστήρι δημιουργικής γραφής και κινουμένου σχεδίου του Δικτύου, με θέμα το Δικαίωμα του παιδιού στην υγεία και την ελεύθερη πρόσβαση (παιδιά με αναπηρίες), αλλά και video (making off) από τα παρασκήνια της δημιουργίας της ταινίας.

Όσοι/ες δηλώσουν συμμετοχή στο Σεμινάριο αυτό, έχουν προτεραιότητα συμμετοχής και στην τελική εκδήλωση.