Επίσημη Παρουσίαση του Συλλεκτικού Βινυλίου “Αν σας τα τραγουδήσουμε; Tα δικαιώματά μας έγιναν τραγούδι”

Στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού συνεχίζουμε με αμείωτο ενθουσιασμό να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση όλων, μικρών και μεγάλων, σχετικά με τα Δικαιώματα των Παιδιών. Μία από τις σημαντικότερες δράσεις μας, που για εμάς συνιστά και μία από τις εμβληματικές πρωτοβουλίες του Δικτύου, ήταν και το πρόγραμμα “Αν σας τα τραγουδήσουμε; Τα δικαιώματά μας γίνονται τραγούδι”, διότι τα δικαιώματα των παιδιών έγιναν στίχοι και μετουσιώθηκαν σε τέχνη από τα παιδιά για τα παιδιά.

Το τραγούδια και όλο το υλικό που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος είχε μεγάλη απήχηση και αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους και αποτέλεσε αφορμή και έμπνευση για τον σχεδιασμό νέων και καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων. Η αποδοχή που εισπράξαμε και εισπράττουμε μας έδωσε κίνητρο να οργανώσουμε και φέτος μία σειρά από εκδηλώσεις.

H αρχή της νέας και ελπίζουμε, πολύ δημιουργικής σεζόν θα γίνει στις 29/9/2022 και ώρα 16:30- 19:30, με μία παρουσίαση του συλλεκτικού βινυλίου που κυκλοφόρησε λίγο πριν το καλοκαίρι. (Σας θυμίζουμε ότι εκτός του βιβλίου/cd είχε προγραμματιστεί η κυκλοφορία της συγκεκριμένης δουλειάς και σε μορφή βινυλίου με 10 διαφορετικά εξώφυλλα).

Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση είναι το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και θα έχει συνολική διάρκεια τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει 2 μέρη. Στο πρώτο μέρος θα λάβει χώρα μια δημιουργική δραστηριότητα για παιδιά και πιο συγκεκριμένα ένα εικαστικό εργαστήρι από την Μυρτώ Δεληβοριά (16:30- 18:00). Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα λάβει χώρα η παρουσίαση του συλλεκτικού βινυλίου (18:00-19:30).Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα συζητήσουμε για τη σημασία δράσεων προώθησης των δικαιωμάτων των παιδιών. Τέλος, θα υπάρξει και μια μικρή μουσική έκπληξη!

Μέχρι τότε μπορείτε να μπείτε στο κανάλι μας στο Youtube και να ακούσετε τα τραγούδια του δίσκου!

Πληροφορίες για το εικαστικό εργαστήρι με την Μυρτώ Δεληβοριά

“Ένα σπίτι να χωράει ζωή – Δικαίωμα στην κατοικία”

Με κομμάτια από ύφασμα, χρωματιστά χαρτιά, μαρκαδόρους και μολύβια θα φτιάξουμε σπίτια για τα παιδιά και θα στήσουμε τη δική μας πόλη!

Χωρητικότητα: Έως 20 παιδιά

Ηλικίες: 6-11 ετών

Διάρκεια: 16:30-18:00

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας τη φόρμα.

 

 

Αποκτήστε το συλλεκτικό βινύλιο εδώ.

Θα θέλαμε πολύ να σας δούμε όλους εκεί!