Πρόγραμμα δημιουργικών ομάδων 2021 | Κέντρο για το Παιδί – Φρουραρχείο

Δημιουργικές και εκπαιδευτικές ομάδες στο Κέντρο για το Παιδί

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Ταξιδεύω με τον Ιούλιο Βερν»

Το Κέντρο για το Παιδί οργανώνει ένα πρόγραμμα δημιουργικής ανάγνωσης με τα  σημαντικότερα έργα του Ιούλιου Βέρν, εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων του Αντώνη Παπαθεοδούλου διασκευασμένα για μικρά παιδιά. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα σε έξι συναντήσεις κατά τις οποίες τα παιδιά θα γνωρίσουν βασικά στοιχεία για τη ζωή του Ιούλιου Βερν και το πνεύμα της εποχής του, θα εξοικειωθούν με τα βιβλία και τη λογοτεχνία, αλλά και θα αποκτήσουν γνώσεις για τις Φυσικές επιστήμες και τον κόσμο.

Δημιουργική Ομάδα: «Στα μονοπάτια της Μυθολογίας»

Μια δημιουργική, αλλά και εκπαιδευτική ομάδα μέσα από την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν  θεούς, ήρωες και παράξενα πλάσματα της Ελληνικής Μυθολογίας. Συναρπαστικές ιστορίες για τη φύση και τον κόσμο, αλλά και τις διαχρονικές αγωνίες και χαρές των ανθρώπων, εμπλουτίζονται με δραστηριότητες και παιχνίδια, για να αγαπήσουν τα παιδιά μια από τις πιο γνωστές και πλούσιες  μυθολογίες παγκοσμίως.

Δημιουργική ομάδα: «Μικροί Ζωγράφοι»

Μια καλλιτεχνική ομάδα ζωγραφικής και κατασκευών για στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και έκφρασης. Τα παιδιά με πινέλα, χρώματα και με διάφορα υλικά, θα πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χώρο της ζωγραφικής διαμέσου των σημαντικών εκπροσώπων της. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων, με διαφορετικά ρεύματα και τεχνικές ζωγραφικής, θα παίξουν παιχνίδια με γνωστούς πίνακες και θα αναπτύξουν τη δική τους εικαστική γλώσσα.

Εργαστήρι Κατασκευής Κοσμημάτων

Ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι όπου τα παιδιά δημιουργούν τα δικά τους κοσμήματα. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά: νήματα, χάντρες, χαρτιά, εφημερίδες, οι συμμετέχοντες κατασκευάζουν ευφάνταστα κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια και άλλα.

Ομάδες μελέτης

Τα παιδιά ατομικά ή μέσα στα πλαίσια μιας μικρής ομάδας μελετούν τα κυριότερα μαθήματα του σχολείου με την υποστήριξη των παιδαγωγών του χώρου.

Ομάδα για Μικρά Παιδιά (Προνήπια)

Μια πρωινή δημιουργική ομάδα για μικρές ηλικίες παιδιών (3-4 ετών) με παραμύθια, τραγούδια, χειροτεχνίες και παιχνίδια. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τα παιδιά θα  ξεκινήσουν να κοινωνικοποιούνται, να μοιράζονται, να αναπτύσσουν τις ακουστικές και λεκτικές τους δεξιότητες, να εξερευνούν και να προετοιμάζονται για το πρώτο τους σχολείο, το νηπιαγωγείο.

Για τη συμμετοχή σας στις ομάδες παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε προηγουμένως με την ομάδα του Κέντρου για το Παιδί στο τηλ. 2108257667