Τελική Εκδήλωση του ερευνητικού προγράμματος σύγχρονου χορού ”Further the Movement”

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στην τελική διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος ”Further the Movement”, την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, ώρες 18:00 – 20:00.

Link εκδήλωσης:

https://zoom.us/webinar/register/WN_SGnphoHJT3Kw5_56hbgz8w

To “Further  the Μovement” είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα σύγχρονου χορού που υλοποιείται από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού ”ΑΚΤΙΝΑ“, υπό την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχειρεί να δώσει τον χώρο και τον χρόνο σε νέους/ες Έλληνες/ιδες χορευτές/ριες να καλλιεργήσουν και να παρουσιάσουν τη δική τους γλώσσα σύγχρονου χορού, να επανεγγράψουν την κινητική τους εμπειρία και να διερευνήσουν τα όρια τους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν νέοι Έλληνες/ίδες, πρόσφυγες/ισσες και μετανάστες/τριες δεύτερης γενιάς, ηλικίας 13 – 20 ετών.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι συντελεστές, θα προβληθούν videodance του προγράμματος και θα παρουσιαστεί το εγχειρίδιο καλής πρακτικής. Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης αποτελούνται από επαγγελματίες του χώρου, κοινωνικές οργανώσεις, φοιτητές/τριες τμημάτων όπως Τμήμα Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Τ.Π.Ψ.Τ., Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ.α.

Θα παρουσιαστούν 4 έργα που έχουν χορογραφήσει οι νέοι/ες σπουδαστές/τριες της ”ΑΚΤΙΝΑΣ” και έχουν σκηνοθετηθεί με τη μορφή του videodance, υπό την καθοδήγηση της Μπέττυς Δραμισιώτη, χορογράφου και καλλιτεχνικής διευθύντριας της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού ”ΑΚΤΙΝΑ”:

”Ιφιγένεια”: Γρηγόρης Πετρόπουλος
”Unreal Spaces”: Ευαγγελία Δαμιανού & Εβίτα Μάνου
”Unreal City”: Έφη Τετρίγκα, Αθηνά Ζουλιέν, Ελένη Φρέσκου, Κατερίνα Δημητριάδου & Δέσποινα Ζορμπά
”Unreal”: Στράτος Γιαννίκος

Το graphic design των φωτογραφιών επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Πετρόπουλος.

Στα παρακάτω λινκ θα βρείτε το teaser & το videodance του προγράμματος, που έλαβε μέρος στο 11ο διεθνές φεστιβάλ Athens Videodance Project το Δεκέμβριο του 2020:

FURTHER THE MOVEMENT Teaser on Vimeo
FURTHER THE MOVEMENT 2020 on Vimeo

Τέλος, στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και τα κείμενα και φωτογραφίες από τα 4 videodance που θα προβληθούν στην εκδήλωση.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης – Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

 *Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και μέσω live streaming στη σελίδα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Facebook.

Σας περιμένουμε!