Το Εφηβικό Δίκτυο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού σας προσκαλεί στα δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια δημοσιογραφίας του ευρωπαϊκού προγράμματος ”EFIVOS II”

Το Εφηβικό Δίκτυο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού προσκαλεί έφηβα και νέα άτομα ηλικίας 13 – 24 ετών να συμμετάσχουν σε κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων με θέμα την δημοσιογραφία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Efivos II.

Πιο συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν σε αριθμό πέντε (5) εργαστήρια όπου τα συμμετέχοντα άτομα θα εκπαιδευτούν στη χρήση καινοτόμων εργαλείων, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την φωτογραφία, το βίντεο και την δημιουργία podcast. Στόχος των εργαστηρίων είναι σε ένα ασφαλές πλαίσιο τα συμμετέχοντα άτομα να εκφράσουν τις απόψεις τους για σημαντικά ζητήματα που τα απασχολούν με σκοπό να γίνουν τα ίδια ενεργοί φορείς αλλαγής, απευθυνόμενα σε συνομηλίκους αλλά και σε φορείς χάραξης πολιτικής.

Οι θεματικές και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εργαστηρίων είναι:

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου | 15:00 – 21:00 – Αρχές Δημοσιογραφίας

Τρίτη 10 Οκτωβρίου | 15:00 – 21:00 – Social Media

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου | 15:00 – 21:00 – Podcast

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου | 15:00 – 21:00  – Άρθρα και Συνεντεύξεις

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου | 15:00 – 21:00  – Φωτογραφία/Video/Δημοσιογραφία

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα με την δυνατότητα διερμηνείας κατόπιν αιτήματος.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα CERV.

Περιορισμένες θέσεις, για αυτό είναι απαραίτητη κράτηση θέσης εδώ.

Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Εφηβικού Δικτύου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως 189, Κολωνός (πλησίον μετρό Μεταξουργείο).

Λίγα λόγια για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Efivos II

Το Efivos II δημιουργήθηκε για να προωθήσει την ελεύθερη έκφραση και διάδοση ιδεών μέσω καινοτόμων και σύγχρονων εκπαιδευτικών εργαλείων, όπως η παραγωγή άρθρων, η δημιουργία βίντεο και podcast. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενδυνάμωση, τη μάθηση, την αυτοέκφραση, την καλλιτεχνική έκφραση, την εμπλοκή των πολιτών, την προώθηση των ιδεών τους και την υπεράσπιση του δικαιώματος της ελευθερίας της έκφρασης.

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (συντονιστής) υλοποιεί το πρόγραμμα με εταίρους τους: Crossing Borders (Δανία), Citizens in Power (Κύπρος), Pacto Verde (Ισπανία), HESED (Βουλγαρία), GEYC (Ρουμανία) και COOPDEDALUS (Ιταλία).