Το «P» είναι για την Peace (Ειρήνη)

Από τη Sarah Grace

Όταν σκέφτομαι την ειρήνη, σκέφτομαι τους ανθρώπους. Σκέφτομαι τον σημερινό μας κόσμο και πώς του λείπει η ειρήνη. Υπάρχει τόσος πολύς πόνος, πόνος και θλίψη. Με στεναχωρεί να ακούω για όλη την καταστροφή, την απληστία και το μίσος που υπάρχει.

Πιστεύω ότι η ειρήνη ξεκινά από τους ανθρώπους. Στο χέρι των ανθρώπων αυτού του κόσμου είναι να επιλέξουν την ειρήνη. Να επιλέξουν να αγαπούν ο ένας τον άλλον όπως είναι. Έτσι, όταν σκέφτομαι την ειρήνη, σκέφτομαι ένα απλό αρκτικόλεξο:

People (Άνθρωποι)

Everywhere (Παντού)

All (Όλα)

Caring for (Νοιάζομαι για)

Each other (Ο ένας τον άλλον)

Το P αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους. Ως ανθρώπους αναφέρομαι σε όλους. Άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, πολιτισμών, ικανοτήτων και θρησκειών. Οι άνθρωποι συνθέτουν αυτόν τον κόσμο και πιστεύω ότι η ειρήνη ξεκινά από αυτούς.

Το Ε αντιπροσωπεύει το Παντού. Με το παντού εννοώ κυριολεκτικά παντού. Από τον διπλανό σου γείτονα, τους ανθρώπους που συναντάς στο δρόμο, μέχρι έναν άγνωστο. Εάν οι άνθρωποι νοιάζονται για τους άλλους ανθρώπους όπου κι αν πάνε, αυτό θα ήταν ένα μεγάλο βήμα προς την ειρήνη.

Το Α αντιπροσωπεύει Όλα. Αυτό είναι αρκετά απλό. «Όλοι» οι άνθρωποι παντού. Ξέρω ότι δεν είναι όλοι τέλειοι, αλλά είναι ωραίο να πιστεύουμε ότι όλοι μπορούμε να αγωνιστούμε για την ειρήνη.

Το C αντιπροσωπεύει τη φροντίδα. Όταν σκέφτομαι το νοιάζομαι, σκέφτομαι την καλοσύνη. Λίγη καλοσύνη μπορεί να μας πάει πολύ μακριά. Ωστόσο, η φροντίδα μπορεί επίσης να περιγραφεί και με διάφορους άλλους τρόπους. Μερικοί για παράδειγμα είναι; προσοχή, ενσυναίσθηση, αποδοχή, ισότητα και αγάπη. Ίσως μπορείτε να δείξετε περισσότερη καλοσύνη σε ένα μόνο άτομο σήμερα.

Το Ε αντιπροσωπεύει ο ένας για τον άλλο. Με αυτό εννοώ Άνθρωποι, Παντού, Όλοι, Νοιάζομαι Ο ένας για τον Άλλο. Έτσι το να δείχνουν λίγη καλοσύνη ο ένας προς τον άλλον, είναι αρκετά απλό.

Αν και η ειρήνη μπορεί να ακούγεται εύκολο να επιτευχθεί στα χαρτιά. Δεν είναι όμως συνήθως η πραγματικότητα. Απαιτεί τις ενέργειες των ανθρώπων. Ελπίζω οι άνθρωποι αυτού του κόσμου να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να δείξουν λίγη καλοσύνη σιγά σιγά. Ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος. Ίσως κάτι τόσο μικρό και ασήμαντο για εσάς μπορεί να σημαίνει τον κόσμο για κάποιον άλλον. Σιγά σιγά το μόνο που χρειάζεται να βάλεις, είναι ένα χαμόγελο στα χείλη κάποιου και να αγωνιστείς για την ειρήνη.

Το άρθο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος EFIVOS II, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή( CERV), με εταίρους τους Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού-(Ελλάδα), CIP (Κύπρος), HESED (Βουλγαρία), GEYC( Ρουμανία), Dedalus (Ιταλία), Pacto Verde( Ισπανία), Crossing Borders (Δανία).

Αποποίηση ευθύνης: Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παραγωγή αυτής της δημοσίευσης δεν συνιστά έγκριση του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει μόνο τις απόψεις των συγγραφέων και η Επιτροπή δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.