«ΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» Σκέψεις ενός παιδιού!

Ένα από τα παιδιά του Εργαστηρίου Πολιτισμού γράφει λίγες σκέψεις για τα πλαστικά στη θάλασσα και τη ρύπανση της από αυτά!

“Εγώ πιστεύω πως το πλαστικό στη θάλασσα είναι ένα πολύ βάρβαρο πράγμα, διότι, εάν ρίχνουμε το πλαστικό στη θάλασσα, πρώτα απ’ όλα θα το καταναλώσουν πολλά ψάρια που είναι μες στον ωκεανό και όταν καταλήξουν στο δικό μας το στομάχι, θα έχουμε φάει κι εμείς οι ίδιοι αυτό το πλαστικό! Δυστυχώς, κάθε χρόνο διαρρέουν στις θάλασσες/ωκεανούς οχτώ εκατομμύρια τόνοι πλαστικών. Υπολογίζεται πως μόνο στις ελληνικές θάλασσες καταλήγουν 11.500 τόνοι πλαστικών. Τα πλαστικά είναι πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ!!! Εμείς οι άνθρωποι καταστρέφουμε τον ίδιο μας τον πλανήτη. Μια ιδέα για την λύση στο μεγάλο πρόβλημα αυτό, είναι να χρησιμοποιούμε λιγότερο πλαστικό στην καθημερινότητά μας και κυρίως να μην το πετάμε στην θάλασσα. Επίσης, θα μπορούσαμε να κάνουμε συνήθεια στην ζωή μας την ανακύκλωση.”

Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή το εργαστήριο με θέμα την μη χρήση πλαστικών μιας χρήσης, στο πλαίσιο του προγράμματος “A Healthy Life Without Plastic is Children’s Right” με χρηματοδότηση του Be Med – Beyond Plastic Med.