Το U-Report έρχεται στην Ελλάδα!

Η πλατφόρμα της UNICEF δίνει τη δυνατότητα σε έφηβους και νέους 14-25 ετών να μοιραστούν τις απόψεις τους για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που τους απασχολούν και επηρεάζουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους.


ΑΘΗΝΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (NCR) ανακοινώνουν με χαρά την έναρξη της πλατφόρμας U-Report στη χώρα μας, με στόχο να ενισχυθεί η συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική διακυβέρνηση και διαβούλευση και να τους δοθεί η δυνατότητα να μοιραστούν τις απόψεις τους για θέματα που επηρεάζουν τους ίδιους και τις κοινότητές τους. Ο στόχος του U-Report είναι να καλλιεργήσει το αίσθημα ενεργούς συμμετοχής σε έφηβους και νέους 14-25 ετών και να ενσωματώσει τις φωνές τους στη διαδικασία χάραξης και υλοποίησης πολιτικών.

Το U-Report είναι μια πλατφόρμα της UNICEF που ξεκίνησε το 2011 και χρησιμοποιείται από περισσότερα από 21 εκατομμύρια παιδιά και νέους σε 88 χώρες. Η πλατφόρμα δίνει στους νέους την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που τους απασχολούν, φιλοξενώντας μηνιαίες δημοσκοπήσεις σε θέματα όπως οι προσδοκίες τους από τις τοπικές αρχές, η ψυχική και σωματική υγεία, η παιδική παχυσαρκία, η κλιματική κρίση και άλλα.

Οι έφηβοι και οι νέοι μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του U-Report, τελείως δωρεάν και ανώνυμα, και να απαντήσουν στις δημοσκοπήσεις μέσω της δημοφιλούς, στην Ελλάδα, εφαρμογής για ανταλλαγή μηνυμάτων - Viber, αλλά και μέσω Facebook Messenger ή WhatsApp. Κάθε φορά που ξεκινά μια δημοσκόπηση, οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα οποία έχουν επιλέξει να εγγραφούν. Ο σκοπός του U-Report είναι να λειτουργήσει ως εργαλείο συλλογής δεδομένων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους τοπικούς, περιφερειακούς και κρατικούς φορείς λήψης αποφάσεων να δημιουργήσουν πολιτικές και στρατηγικές που θα συμβάλουν στην  καλύτερη ποιότητα ζωής για τους εφήβους και τους νέους και θα προωθήσουν τα δικαιώματα των παιδιών.

Για την υλοποίηση και προώθηση του U-Report στην Ελλάδα, η UNICEF συνεργάζεται με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που φέρει τεχνογνωσία στον τομέα της εκπαίδευσης γονέων, εκπαιδευτικών, του ευρύτερου κοινού, καθώς και των ίδιων των παιδιών σχετικά με τα δικαιώματά τους.

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού ενθαρρύνουν τα παιδιά και τους νέους να εγγραφούν στην πλατφόρμα U-Report Greece και να μοιραστούν τις απόψεις τους για θέματα που τους απασχολούν.

Θέλουμε να ακούσουμε από εσάς, η φωνή σας μετράει!

Επισκεφθείτε τη σελίδα του U-Report Ελλάδας εδώ.

Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Όλγα Σιώκου Σιόβα, Επικεφαλής Επικοινωνίας | Τηλ: +30 211 2340 297 | Email: osiokou-siova@unicef.org    

Aκολουθήστε τη UNICEF Greece: Facebook, Instagram, Twitter

Σχετικά με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με εμπειρία δύο δεκαετιών στην προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Δικτύου στο https://ddp.gr/.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Αγγελική Δημούλια, Υπεύθυνη Επικοινωνίας | Τηλ:+30 211 0133 919  | Email: a.dimoulia@ddp.gr

Aκολουθήστε τo Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Facebook, Instagram, LinkedIn