Το U-Report γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας παρουσιάζοντας το 1ο Chatbot Ψυχικής Υγείας για νέους

Αναγνωρίζοντας την ψυχική υγεία ως θεμελιώδη για τη συνολική υγεία και ευημερία των νέων, το Chatbot στοχεύει να ευαισθητοποιήσει  σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας, την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος και των διακρίσεων που συνδέονται με ζητήματα ψυχικής υγείας. Αναφέρεται σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και παρέχει στους νέους χρήσιμες συμβουλές για το πώς να χτίσουν την αυτοεκτίμησή τους, να βελτιώσουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και να αποκτήσουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. «Πώς να χτίσω υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω μου;», «Πώς να ανοίξω μια συζήτηση σχετικά με την ψυχική υγεία;», «Πώς να μάθω να αποδέχομαι τον εαυτό μου;», «Πώς να εκφράσω τα συναισθήματά μου;»… είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία απαντά το Chatbot.

Το Chatbot είναι δωρεάν και ανώνυμο και διατίθεται μέσω της πλατφόρμας UReport σε 6 γλώσσες: Αγγλικά, Ελληνικά, Γαλλικά, Αραβικά, Ουρντού και Φαρσί. Μέσω του Chatbot, όλοι οι έφηβοι και οι νέοι 12-25 ετών που ζουν στην Ελλάδα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς, γρήγορες και ακριβείς πληροφορίες για την ψυχική υγεία απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνα, απλά στέλνοντας το μήνυμα «TIPS» μέσω οποιουδήποτε από τα ακόλουθα κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων:

WhatsApp: Στείλε ‘TIPS’ στο +30 6955 483316.

Facebook MessengerΣτείλε ‘TIPS’ στο UReport Greece

Viber: Αναζήτησε το ‘ureportgreece’ στο Viber και στείλε τη λέξη ‘TIPS

Το UReport είναι μια κοινωνική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι νέοι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να γίνουν παράγοντες θετικής αλλαγής στις κοινότητές τους. Χρησιμεύει ως εργαλείο για την ανταλλαγή πληροφοριών και τη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα μπορούν να βοηθήσουν τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στη διαδικασία δημιουργίας στρατηγικών, πολιτικών και υπηρεσιών που βασίζονται σε πραγματικές ανάγκες, καθώς και να παρακολουθούν την πρόοδο στην επίτευξη στρατηγικών αναπτυξιακών στόχων και την υλοποίηση των δικαιωμάτων των παιδιών.