Η νέα μας δράση στην κοινότητα Samaria

Το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού» υποστηρίζει την Samaria, κοινότητα 130 Αφγανών προσφύγων, μητέρων και 50 μικρών παιδιών ηλικίας από έξι μηνών έως 12 ετών.

Έχουν άμεση ανάγκη από γάλα και κρέμες, παιδικές τροφές, ζάχαρη, πάμπερς, είδη υγιεινής, τρόφιμα, φρούτα, χυμούς.
Επίσης ευπρόσδεκτα είναι  παιδικά ρούχα, παπούτσια, τετράδια, στιλό και μολύβια, μπογιές και είδη ζωγραφικής, καθώς  και παιχνίδια. Χρειάζονται επίσης δάσκαλους για μαθήματα αγγλικών  για μικρούς και μεγάλους.

Τα σχολεία μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «ένα μήλο, ένα πορτοκάλι κι ένα παιχνίδι», συγκεντρώνοντας  σε τρία μεγάλα καλάθια τα φρούτα και τα παιχνίδια που θα φέρουν  οι μαθητές από το σπίτι τους και να συνεννοούνται μαζί μας για να τα  παραδώσουν.

Αν μπορείτε να προσφέρετε οποιαδήποτε βοήθεια, εθελοντική εργασία στα μαθήματα ή στην κουζίνα ή να συγκεντρώσετε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης,  επικοινωνήστε  μαζί μας στο τηλ. 210.3387427 για συνεννόηση ή  στείλτε μήνυμα στο diktio1@gmail.com για να συμμετάσχετε στην ομάδα εθελοντών του Δικτύου που βρίσκεται στη Samaria κάθε εβδομάδα.

Eπίσης, για όσους προτιμάτε να καταθέσετε χρήματα σε λογαριασμό, μπορείτε να το κάνετε στο λογαριασμό: Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Alpha Bank 353-002101-079650 χωρίς να ξεχάσετε να αναφέρετε όνομα και επώνυμο αποστολέα.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει:

-Βοήθεια στην κουζίνα κάθε Τετάρτη από την Κίκο.

-Παρουσία της ομάδας μας στο χώρο  Μεταξουργείο κάθε Τρίτη 5 – 6.30μμ και Τετάρτη  3 – 5μμ για τις παραλαβές τροφίμων, ρούχων, παιχνιδιών, ειδών υγιεινής, κλπ.

-Οργάνωση  παιδότοπου με υλικά ζωγραφικής, μουσική, κλπ.

-Εβδομαδιαία μαθήματα ελληνικών και αγγλικών κάθε Τρίτη στις 5μμ.

-Εβδομαδιαίο πακέτο τροφίμων για τις μητέρες με παιδιά, με γάλα, φρούτα, κλπ.

-Σάντουιτς, τσάι και βουτήματα για 40 άτομα.

-Παιδίατρο για  τα παιδιά.

 

Πακέτα τροφίμων:

-Κάθε πακέτο για τις μητέρες (γάλα, πάμπερς, κρέμες, φρούτα, κλπ)…50  ευρώ

-Από ένα μήλο ή πορτοκάλι για 130 άτομα…30  ευρώ

-Από ένα σάντουιτς, τσάι και βουτήματα για 40 άτομα που μαθαίνουν αγγλικά…80 ευρώ

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Μυρσίνη Ζορμπά και Ελένη Τομαή

H δράση υποστηρίζεται και από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ