Όμορφες συναντήσεις και «Σημεία Επαφής» στην πλατεία Τράιμπερ

Όμορφες συναντήσεις και «Σημεία Επαφής»  στην πλατεία Τράιμπερ

20170603_131326l20170603_124003p

To Σάββατο  3 Μαϊου πραγματοποήθηκαν οι εβδομαδιαίες συναντήσεις της ομάδας εφημερίδας και web radio στον χώρο του «Δικτύου» στην πλατεία Τράιμπερ, στο Μεταξουργείο.

Την πρώτη μιάμιση ώρα ασχοληθήκαμε με τις εκκρεμότητες του δεύτερου φύλλου της εφημερίδας μας. Στην συνέχεια ηχογραφήσαμε για την επόμενη εκπομπή του Ράδιο «Πικραλίδα». Το θέμα μας ήταν «Οι βιβλιοθήκες». Μιλήσαμε για τις βιβλιοθήκες στην Ελλάδα, το Ιράν και το Αφγανιστάν και την θέση των γυναικών ως προς αυτές. Συντονιστείτε για να την ακούσετε την Κυριακή 18 Μαίου μέσω της πλατφόρμας του European School Radio.

Αυτή την φορά, καλεσμένοι μας ήταν έξι μαθήτριες και δυο καθηγήτριες απο το 4ο ΓΕΛ Αλίμου οι οποίοι εκτός απο την συμμετοχή τους στην ομάδα του web radio,  τράβηξαν πλάνα για το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζουν, με θέμα την εκπαίδευση των κοριτσιών στο Αφγανιστάν.

Επιπλέον, μαζί μας βρίσκονταν δυο εθελοντές, ο Μπάμπης Μάθιου και ο Πέτρος  Μάθιου,ιΙδρυτές και μέλη μιας δραστήριας ομάδας με δράσεις για παιδιά πρόσφυγες με έδρα την Θεσσαλονίκη. Ευχαριστούμε που έκαναν  τόσο δρόμο για να μας γνωρίσουν.

Τέλος, η κα Μαρία Λεμπέση απο το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας, ήταν κοντά μας για να μοιραστεί εμπειρίες και να γνωρίζει τα παιδιά της ομάδας.  Περάσαμε καταπληκτικά.

Εμείς περάσαμε καταπληκτικά! Εαν θέλετε και εσείς να βρεθείτε σε μια απο τις εβδομαδιαίες συναντήσεις των εφηβικών ομάδων εφημερίδας και web radio του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού,  δεν έχετε παρά να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση migratorybirds.ddp@gmail.com ή να καλέσετε στο 210 88 46 590.

Οι εφηβικές αυτές ομάδες εντάσσονται στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων του «Δικτύου τια τα Δικαιώματα του Παιδιού» με τίτλο «Σημεία Επαφής»,  που έχουν ως στόχο την επικοινωνία των προσφύγων με την ελληνική πραγματικότητα και ευαισθητοποιημένες ομάδες Ελλήνων πολιτών, προκειμένου να καλλιεργήσουν τη  γνωριμία, την κατανόηση και τη γεφύρωση της απόστασης μεταξύ της ζωής εντός των στρατοπέδων με την εκτός αυτών πραγματικότητα.