Δελτίο Τύπου-«Αποδημητικά Πουλιά #11» |Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 | Δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου έρχεται το ενδέκατο φύλλο της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά» του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αποτελούμενο από κείμενα εφήβων, προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων. Δωρεάν, με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Σε αυτό το φύλλο θα μπορέσετε να δείτε την πρόοδο που έχουν κάνει οι Νέοι Δημοσιογράφοι, τόσο στον τρόπο γραφής τους όσο και στον τρόπο με τον οποίο κάνουν έρευνα για τα άρθρα τους. Λίγο πιο μεγάλοι, αρκετά πιο ώριμοι και έχοντας πάντα την ίδια όρεξη για μάθηση, οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι του Δικτύου συνεχίζουν να γεφυρώνουν διαφορές και να εκμηδενίζουν αποστάσεις.
Στο τεύχος που θα πάρετε στα χέρια σας στις 29 Δεκεμβρίου θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε τις συνεντεύξεις μερικών σπουδαίων αθλητών, να μάθετε ποιες είναι οι συνθήκες εκπαίδευσης στη δομή φιλοξενίας προσφύγων Μαλακάσας, αλλά και να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τους ίδιους τους Νέους Δημοσιογράφους μέσα από τις αναμνήσεις τους.
Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τίτλο «Σημεία Επαφής». Τα «Αποδημητικά Πουλιά» φέρνουν κοντά εφήβους, κορίτσια και αγόρια διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μεταδώσει τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πουν τις ιστορίες τους και προάγοντας το διαπολιτισμικό διάλογο.
Η εφημερίδα «Αποδημητικά Πουλιά» αποτελεί πρωτοβουλία του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού και υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF και χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας). Η έκδοση του παρόντος φύλλου δημιουργήθηκε και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, που χρηματοδοτείται από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

 

Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
www.ddp.gr
Αλκαμένους 11Β, Σταθμός Λαρίσης
210 8846590, diktio@ddp.gr

Scheduled Featured YOUNG JOURNALISTS ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ