Το πρώτο βίντεο του προγράμματος STEM Xωρίς Σήμανση

Συνάντηση των παιδιών του Εργαστηρίου Πολιτισμού με την κα Εριέττα Τοσίδου, Υπεύθυνη Πωλήσεων-Amazon Web Services, στο πλαίσιο του προγράμματος STEM Χωρίς Σήμανση. Τα παιδιά ρώτησαν την κα Τοσίδου για το αντικείμενο της δουλειά της, την εκπαίδευση της και τις εμπειρίες της στον χώρο της τεχνολογίας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η αποδόμηση του έμφυλου στερεοτύπου μέσα από την εμπλοκή των παιδιών – κοριτσιών και αγοριών, ηλικίας 9-12 – σε δραστηριότητες STEM με την συμμετοχή γυναικείων θετικών προτύπων από τα πεδία STEM που θα προέρχονται από παρόμοια περιβάλλοντα με εκείνα των παιδιών, έτσι ώστε να αναδειχτεί η πορεία τους φτάνοντας να κάνουν τα συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Η συνάντηση αυτή βιντεοσκοπήθηκε ώστε το τελικό βίντεο να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό υλικό για συζήτηση με σχολικές τάξεις από την ομάδα του Δικτύου.

Ευχαριστούμε πολύ την κα Τοσίδου για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα και την προθυμία της να απαντήσει στις ερωτήσεις των παιδιών!

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα Eριέττα Τοσίδου:

Είμαι πτυχιούχος Μαθηματικών από το Imperial College του Λονδίνου. Μετά την ολοκλήρωση του πτυχίου μου, ξεκίνησα την καριέρα μου ως Trader ισοτιμίας/νομισμάτων στην HSBC, οπού και έμεινα για αρκετά χρόνια μέχρι να ανακαλύψω το πάθος μου για το επιχειρείν και να εισέλθω στον κόσμο των startup ως ιδρύτρια στον τομέα του λιανικού εμπορίου. Στη συνέχεια ακολούθησα το MBA μου στο Insead, για να εμβαθύνω την κατανόηση της επιχειρηματικής στρατηγικής και της τεχνολογίας. Τα τελευταία 5+ χρόνια, ηγήθηκα στρατηγικών συνεργασιών στον τομέα των startups της Amazon Web Services (AWS), βοηθώντας καινοτόμες Ευρωπαικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν αξιοποιώντας την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της AWS. Τώρα μεταφέρω αυτήν την εμπειρία μου στις Βιομηχανικές Επιχειρήσεις, όπου επιδιώκω να προωθήσω περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της υιοθέτησης προηγμένων τεχνολογιών και μηχανισμούς καινοτομίας. Είμαι ενθουσιασμένη που συνεχίζω να επιδιώκω το πάθος μου για τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία στην Ελλάδα.