Αποδημητικά Πουλιά #27: ‘’Για τ’ άνθη πάλεψε, που σβήνουν’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, τα Αποδημητικά Πουλιά επιστρέφουν με το 27ο φύλλο τους, δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών. Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το νέο μας τεύχος αναδεικνύει το πρόβλημα των φασιστικών καθεστώτων και τις επιπτώσεις που ακόμη και σήμερα ελλοχεύουν στην κοινωνία μας.

Η εφημερίδα μας, ορμώμενη από τα σκοτεινά γεγονότα που αμαυρώνουν τις σχέσεις ανάμεσα στα κράτη του κόσμου, έρχεται να ρίξει μία αχτίνα φωτός στις σχέσεις των λαών. Η προάσπιση, με κάθε τρόπο των δικαιωμάτων όλων των παιδιών για ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, εκπαίδευση, προστασία, ασφάλεια και παιχνίδι, λαμβάνουν ενεργό ρόλο στα άρθρα του τεύχους. “Για τ’ άνθη πάλεψε”, για κάθε ένα μικρό παιδί που δεν μπορεί να παλέψει για τον εαυτό του, την ίδια στιγμή που οι καταστάσεις γύρω του, του κλέβουν κάθε δικαίωμα στην ζωή. Είναι προστακτική, μία προσταγή προς το ανθρώπινο είδος να παλέψει και να  μην αφήσει να σβήσουν και να χαθούν άλλες παιδικές ηλικίες.

Τα Αποδημητικά Πουλιά κυκλοφορούν ως μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Το πρόγραμμα φέρνει κοντά έφηβα και νέα άτομα, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας, αλλά και τη μετάδοση των αρχών και των αξιών της δημοσιογραφίας και την ενδυνάμωση του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Η έκδοση του 27ου φύλλου της εφημερίδας Αποδημητικά Πουλιά δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Αποδημητικών Πουλιών migratorybirds.gr και ακολουθήστε τα Αποδημητικά Πουλιά στο Facebook, το Twitter και το Instagram!

Το σποτάκι του τεύχους!