Κυριακή 21 Απριλίου στην Οργάνωση Γη- Μαγειρεύουμε για τα Παιδιά με τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής- «Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»

twominutesangie.blogspot.com
s    y    t    u

Κυριακή 21 Απριλίου στην Οργάνωση Γη

 Μαγειρεύουμε  για τα Παιδιά με τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής

Η MKO «Οργάνωση ΓΗ», το εστιατόριο Milos με τον chef Περικλή Κοσκινά , και η food blogger Two Minutes Angie σε συνεργασία με «Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού»  και την ΜΚΟ PRAKSIS σας προσκαλούν για μία ξεχωριστή εκδήλωση της «Συλλογικής Κουζίνας: Never eat Alone» την Κυριακή 21 Απριλίου στο Κέντρο της Γης, στο Ίλιον.

Η «Συλλογική Κουζίνα: Never Eat Alone» είναι μια πρωτοβουλία  εθελοντών της ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» και της food blogger Two Minutes Angie, στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Κυριακή στη Γη: Η άνοιξη της Αθήνας» που διοργανώνεται κάθε Κυριακή στο Κέντρο της Γης. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, η ΜΚΟ «Οργάνωση Γη» προτείνει στον σύγχρονο άνθρωπο να υιοθετήσει έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, με εποχικά ελληνικά υλικά, οικονομικές και θρεπτικές συνταγές, καλλιεργώντας το συναίσθημα της συλλογικότητας αλλά και της συνεργασίας.
Με έμπνευση από τη «Συλλογική Κουζίνα», την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 θα είναι καλεσμένος ο chef του εστιατορίου MILOS Περικλής Κοσκινάς για να μαγειρέψει μόνο για τα παιδιά!

Παράλληλες δωρεάν δράσεις:

  • Το Παιχνιδαγωγείο (δημιουργικό παιχνίδι 11.00-14.00)
  • Yoga (για παιδιά στις 11.00, για ενήλικες στις 12.30)
  • Meditation στον Ελαιώνα

Με την υποστήριξη του εστιατορίου Milos
www.organizationearth.org
www.milos.ca/ https://www.facebook.com/estiatoriomilosathens?ref=hl
www.praksis.gr
www.twominutesangie.blogspot.com
www.ddp.org.gr /  diktio1@gmail.com

H Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που δημιουργήθηκε με σκοπό να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν στην κοινωνία και στο περιβάλλον.
Με τρόπους βιωματικής εκπαίδευσης η Οργάνωση Γη προσφέρει τα ερεθίσματα ώστε ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την καθημερινή του δράση, να εντοπίζει και να υιοθετεί στάσεις και συμπεριφορές που συνεισφέρουν στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και συμβάλλουν στη συλλογική ευημερία και βελτίωση της ποιότητας ζωής του, με τελικό στόχο καλλιέργεια και διάδοση της έννοιας της  Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης. Η Περιβαλλοντική Κοινωνική Νοημοσύνη αφορά έναν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής αντίληψης και συμπεριφοράς πάνω στα σύγχρονα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πολιτισμικά προβλήματα. Τις κύριες δράσεις της η Οργάνωση Γη, τις αναπτύσσει στο Κέντρο της Γης, εντός του Κτήματος Βασιλίσσης στο Ίλιον.

Η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει εδώ και 17 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νέο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, θύματα trafficking καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες ανεξάρτητα από φύλο εθνικότητα, φυλή, πολιτική, θρησκευτική ή άλλη ιδεολογία.
Ταυτόχρονα, με κινητές ιατρικές μονάδες περιθάλπει νέο-αφιχθέντες μετανάστες και αιτούντες άσυλο, καθώς και ασυνόδευτα ανήλικα.
Η PRAKSIS δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο, Πάτρα, αλλά και άλλες πόλεις με τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες και υλοποιεί καμπάνιες ενημέρωσης για τον HIV και τις Ηπατίτιδες Β και C. Παρέχει εξέταση (ανώνυμα και δωρεάν) για τον HIV & Ηπατίτιδα C στα Πολυϊατρεία Αθήνας & Θεσσαλονίκης, στο Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων της Αθήνας & στις Κινητές Μονάδες.
Επίσης  λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή (800 11 11 600) ενημέρωσης-πληροφόρησης-υποστήριξης σε θέματα: HIV, Ηπατίτιδες και ΣΜΝ. Ενημερωθείτε στα τηλ:210 5205200 / 800 11 11 600 ή στο site:www.praksis.gr. Ταυτόχρονα  το πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ με δύο βασικούς άξονες παρέμβασης  (με τα τρία ανοικτά κέντρα υποδοχής αστέγων , Days center) και  πρόληψης (με την κοινωνική κατοικία ) προσφέρει  άμεση ανακούφιση των ήδη άστεγων και στήριξη ελληνικών οικογενειών που κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγες.

Χαρακτηρισμένο ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια παγκοσμίως, το εστιατόριο Milos που δημιούργησε ο restaurateur Κώστας Σπηλιάδης προσφέρει μεσογειακή κουζίνα με πολυετή φήμη για το ολόφρεσκο ελληνικό ψάρι και τα θαλασσινά που σερβίρει καθημερινά όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στη Νέα Υόρκη, στο Μόντρεαλ, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και πολύ σύντομα στο Λονδίνο 2013.
Το εστιατόριο Milos εστιάζει την προσοχή του στο να βρίσκει πάντα ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η παγκόσμια αγορά. Οι προμηθευτές επιλέγονται μέσα από συνεχή ταξίδια και αναζήτηση, ενώ οι σχέσεις μαζί τους παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Η απόλυτη απλότητα και η άριστη ποιότητα είναι οι αξίες που χαρακτηρίζουν το Milos διαχρονικά.

H blogger Twominutesangie δημοσιεύει καθημερινά εύκολες, Ελληνικές, θρεπτικές και οικονομικές συνταγές (twominutesangie.blogspot.com). Έχει  ραδιοφωνική εκπομπή στο  JOIN RADIO και μαγειρεύει κάθε Κυριακή στην Συλλογική Κουζίνα: Never eat Alone στην Οργάνωση Γη. Επίσης μαγειρεύει σε επιλεγμένα εστιατόρια.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής με σειρά προτεραιότητας στο Εργαστήρι Πολιτισμού, τηλ.: 210 8846 590

«Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
images