Μαγειρικές του κόσμου | Εργαστήρι Πολιτισμού

Τα απογεύματα της Δευτέρας τα παιδιά από το Εργαστήρι Πολιτισμού επισκέπτονται την κουζίνα του Κέντρου Ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ και ταξιδεύουν με την μαγική κουτάλα και το σκούφο του σεφ σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως Αλβανία, Ελλάδα, Ιράκ, Μπαγκλαντές, Μολδαβία και Συρία.

Ένα διαφορετικό – γευστικό εργαστήρι όπου τα παιδιά μαθαίνουν για τις χώρες καταγωγής τους μέσα από ένα ταξίδι αισθήσεων, με γεύσεις και μυρωδιές. Το φαγητό είναι άλλωστε μια γλώσσα κοινή για όλους.

Τα παιδιά μαθαίνουν επίσης ποιος είναι ο γείτονάς τους καθώς και πως λένε καλημέρα και ευχαριστώ σε άλλες γλώσσες. Γνωρίζουν σημαντικούς καλλιτέχνες, παίζουν με τα γραμμάρια και τις ζυγαριές, πειραματίζονται με τις συνταγές, προσθέτοντας τα δικά τους υλικά και μιλάνε για τα φανταστικά φαγητά με τα περίεργα χρώματα.

Έτσι με έναν ιδιαίτερα διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά μπορούν να μάθουν  για  τους κανόνες υγιεινής αλλά και συμπεριφοράς. Κάποιες φορές φέρνουν τα ίδια τη δική τους συνταγή που μπορεί να τη ζητήσουν από τον παππού, την γιαγιά, του γονείς τους ή και τους θείους τους. Στο τέλος κάθε συνάντησης κάνουμε κλήρωση για την χώρα που θα ταξιδέψουμε την επόμενη φορά.

*Το Εργαστήρι Πολιτισμού βρίσκεται Αλκαμένους 11β, Σταθμός Λαρίσης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2108846590.

**Το Κέντρο Ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ βρίσκεται Ηπείρου 41, Σταθμός Λαρίσης. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2108818946.