Πρόγραμμα Μαθησιακής Υποστήριξης και Δημιουργικών Ομάδων | Κέντρο για το Παιδί- Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων | ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ- ΜΑΪΟΣ 2019

 «Πρόγραμμα Μαθησιακής Υποστήριξης»

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος παρέχουμε στους μαθητές του Δημοτικού καθώς και στα παιδιά Ά και Β’ Γυμνασίου ομάδες μαθησιακής υποστήριξης καθώς και ομάδες προετοιμασίας για την επόμενη τάξη. Στις ομάδες αυτές δουλεύουμε υποστηρικτικά την ύλη του σχολείου και τα μαθήματα της επόμενης ημέρας.  Οι ομάδες πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ώρα 14:00-16:00 στο Κέντρο για το Παιδί, Σαρανταπόρου 4, Άγιος Ελευθέριος (Πολυδύναμο Κέντρο Πατησίων).

Για συμμετοχή στις ομάδες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις 08:00πμ – 19:00μμ.

* Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

 

«Πρόγραμμα Ατομικής υποστήριξης παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες»

Για την φετινή χρονιά το Κέντρο για το Παιδί θα παρέχει ατομικά προγράμματα παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες κατόπιν ενημέρωσης και συνάντησης με τον γονέα.

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

 

«Προβολές ταινιών και κινουμένων σχεδίων»

film slate, movie reel, popcorn and cup of soda

Φορέστε την χαλαρή σας διάθεση και ελάτε να παρακολουθήσουμε αγαπημένες παιδικές ταινίες και κινούμενα σχέδια, τρώγοντας ποπ κορν. Τους μήνες Φεβρουάριο και Μάιο 2019, το ¨Κέντρο για το Παιδί¨ μετατρέπεται σε μικρό κινηματογράφο μεγάλων όμως προβολών.

1η προβολή Ταινίας Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 14:00-16:00.

*Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+

2η προβολή Ταινίας Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρα 14:00-16:00.

*Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+

«Ταξιδεύοντας στο διάστημα»

Στο εργαστήρι αυτό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών, οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τη δημιουργία του σύμπαντος και των πλανητών μέσα από τη διαδραστική αφήγηση, μαθαίνουν για τους πλανήτες και τις κινήσεις τους στον γαλαξία μέσα από δραστηριότητες και παιχνίδια ενώ κατασκευάζουν και τα ίδια το δικό τους απέραντο διάστημα.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 14:30-16:00.

Για συμμετοχή στις ομάδες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις

08:00πμ – 19:00μμ.

 

 

 «Μικροί επιστήμονες»

Το Κέντρο για το Παιδί μεταμορφώνεται σ’ ένα πειραματικό εργαστήρι παρέα με τους μικρούς του εφευρέτες! Στο εργαστήρι αυτό με αφορμή την θεματική του μήνα «Φυσικές Επιστήμες» τα παιδιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών, διεξάγουν απλά και ενδιαφέροντα πειράματα προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα  βασικές έννοιες του μαθήματος της Φυσικής  που διδάσκονται στο σχολείο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 14:30-16:00.

Για συμμετοχή στις ομάδες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις 08:00πμ – 19:00μμ.

*Απευθύνεται σε παιδιά Ε` και ΣΤ` Δημοτικού.

 

 

«Πασχαλινές κατασκευές και πασχαλινά έθιμα»

Λίγο πριν οι σχολικές αίθουσες κλείσουν, το Κέντρο για το Παιδί διοργανώνει Εργαστήρι Πασχαλινών κατασκευών για να καλωσορίσει το Πάσχα. Τα παιδιά παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με τα πασχαλινά έθιμα ανά τον κόσμο και θα μιλήσουν για παραδόσεις που τηρούνται στους δικούς τους τόπους καταγωγής.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και ώρα 14:30-16:00.

Για συμμετοχή στις ομάδες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις 08:00πμ – 19:00μμ.

*Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.

 

 

«Μουσικά ταξίδια»

Ποιο είδος μουσικής ακούνε στην Ευρώπη; Ποιο στην Αμερική; Ποιο στην Αφρική; Εσείς τι μουσική ακούτε και τι νοιώθετε όταν ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια; Ένα εργαστήρι έκφρασης μέσα από τη μουσική και τον χορό, όπου τα παιδιά μαθαίνουν τα είδη μουσικής ανά τον κόσμο, τις μουσικές συνήθειες των άλλων χωρών, ενώ κατασκευάζουν τα δικά τους μουσικά όργανα μέσα από απλά υλικά.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 14:30-16:00.

Για συμμετοχή στις ομάδες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα από τις 08:00πμ – 19:00μμ.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.