Πρόσκληση σε διαδικτυακό σεμινάριο αξιοποίησης ηλεκτρονικού παιχνιδιού με το πρόγραμμα ”The Rights Hero Project”

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ 

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με εταίρους το 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών  και την Action Synergy, σας προσκαλούν στο εξ’ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς στη χρήση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού «Rights Hero» και την υλοποίηση εργαστηρίων.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας (Δ΄, Ε’, ΣΤ’) και Δευτεροβάθμιας (Α’ Γυμνασίου) εκπαίδευσης και θα διεξαχθεί, με δυνατότητα επιλογής, μία από τις  εξής ημερομηνίες:

  • 11/10
  • 19/10
  • 24/10

και  τις ώρες: 18:00μμ – 20:00μμ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί από την ομάδα υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+, “Rights Hero”. Βασικό εργαλείο του σεμιναρίου θα αποτελέσει το ηλεκτρονικό παιχνίδι, το οποίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος  από παιδιά και ειδικούς και αφορά στα δικαιώματα των παιδιών, με σκοπό  την υλοποίησή στη  σχολική τάξη από τους/τις εκπαιδευτικούς.  Δύναται να ενταχθεί στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και να διασυνδεθεί με την ενότητα “Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση & Ευθύνη”. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο και πραγματοποιήσουν το εργαστήριο στην τάξη, θα λάβουν βεβαίωση ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα: https://rightshero.eu/

Πληροφορίες συμμετοχής: 

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά και θα αποσταλεί ο σχετικός σύνδεσμος στους εγγεγραμμένους/ες συμμετέχοντες/ουσες. Στο email θα συμπεριληφθεί συνημμένα  το βιντεοπαιχνίδι και το εγχειρίδιο του προγράμματος, ώστε οι συμμετέχοντες/χουσες  να το κατεβάσουν στον υπολογιστή τους.

Η γλώσσα διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι η ελληνική.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλουν δήλωση συμμετοχής (προεγγραφή) αποκλειστικά στο σύνδεσμο:

https://forms.gle/aBQknDHYBXq3VvnA9