ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | “Το Ταξίδι μου” – παρουσίαση βιβλίου | Κέντρο για το Παιδί/ Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων | Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 | 17:30-19:00

tajidi

Η ζωή του 10χρονου Ηλία άλλαξε από τη μία μέρα στην άλλη. Ο ίδιος και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό και αυτήν τους την απόφαση ακολούθησαν πολλές δυσκολίες. Μέσω αυτής όμως, δημιουργήθηκαν και πολλές ωραίες φιλίες που έκαναν τον Ηλία να καταλάβει ότι στο τέλος όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Αυτό είναι το παραμύθι που συνέγραψε ομάδα παιδιών στο ¨Κέντρο για το Παιδί¨ του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, στο πλαίσιο του Προγράμματος EaSi-Esti@ και του έδωσαν τον πολύ ακριβή τίτλο “Το Ταξίδι μου”. Το εργαστήριο με τίτλο “Παραμυθένιες Μέρες-Φτιάχνουμε το δικό μας Παραμύθι”, είχε διάρκεια έξι εβδομαδιαίων δίωρων συναντήσεων τους μήνες Απρίλιος – Μάιος 2018 και μέσα από αυτό τα παιδιά μπόρεσαν να έρθουν σε άμεση επαφή με το βιβλίο, ενώ αποτύπωσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους μέσα από το λόγο και τις εικόνες που συνκατασκεύασαν. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο δημιούργησαν το δικό τους παραμύθι αλλά και ανέλαβαν ρόλους και αρμοδιότητες που τους δίδαξαν πώς να συνεργάζονται αρμονικά και να ανταλλάσσουν τις απόψεις τους.
Με αφορμή αυτό το ταξίδι λοιπόν, η ομάδα του ¨Κέντρου για το Παιδί¨, σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί της και μαζί με τους λιλιπούτειους συγγραφείς τη δημιουργία αυτού του τόσο ξεχωριστού παραμυθιού, στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 17:30-19:00 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πατησίων, Σαρανταπόρου 4, Άνω Πατήσια.

Θα αποτελούσε μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Κέντρο για το Παιδί
Καθημερινά 9 π.μ. – 7:00 μ.μ.
Σαρανταπόρου 4, 1ος Όροφος – Άνω Πατήσια
Τηλ. 210 2015510 – 11 (εσ. 118)

***Την εκδήλωση θα καλύψει η ομάδα των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

***Η λειτουργία του Κέντρου για το Παιδί εντάσσεται στα πλαίσια του έργου ESTI@ (Ενίσχυση της απασχόλησης και ολοκληρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο της Αθήνας) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία “EASI”.

ESTI@_logo_2

Scheduled ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ