Δημιουργικές Ομάδες
Οι Δημιουργικές Ομάδες είναι για το «Εργαστήρι Πολιτισμού», μαζί με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, τη Μαθησιακή Υποστήριξη και τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, κεντρικό μοτίβο του πολιτισμικού καμβά που μοιραζόμαστε με τα παιδιά ως κοινότητα του «Δικτύου». Γι’ αυτό και είμαστε χαρούμενοι που και στη νέα σχολική χρονιά ξεκινήσαμε με 21 ανανεωμένες Δημιουργικές Ομάδες και με αυξημένη συμμετοχή παιδιών και νέων εθελοντών: «Πινέλα, ζωγραφιές και έξυπνες κατασκευές» και «Κυνήγι κρυμμένου Θησαυρού» με τη Βίλλυ Μήτρακα, «Μικροί Μουσικοί Εξερευνητές» με το Βαγγέλη Αράπη και τη Μαρία-Σοφία Σκάλτσα, « Ο Γύρος του Κόσμου σε 10 χώρες» με την Καλλιόπη Καρούση , «Μια φωτογραφία διαφορετική από τις άλλες» με την Αναστασία Βλαχάκη, «Χορωδία» με τη Μαρίνα Τρουπιώτη, «Τα αγγλικά είναι παιχνίδι» με τη Χριστιάννα Σολδάτου, «Τα παιδία παίζει» με τη Στέλλα Μπάφα, «Διαβάζω για τους Άλλους» με τη Μαρία Γουλέτα, «Σε έναν κόσμο μυθικό» με τη Γιώτα Αναγνωστοπούλου, την Αγγελική Νάκου και τη Μαρίνα Σκουτέρη, «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο» με το Μιχάλη Φλεμετάκη, «Οι μικροί φίλαθλοι» με το Στέφανο Κονόμη, τον Παύλο Αβντουλάι και την Άννα Στύλλο, «Χρωματίζοντας τη μέρα» με την Ευγενία- Δέσποινα Καρσαμπά, «Τάϊ Τσι» με την Ευαγγελία Σεφερλή , «Μαθαίνω παίζοντας την Αλβανική γλώσσα» με την Ανίσα Ντέντια , «Μιλάμε με τα χέρια» με την Αριστέα Πρωτονοταρίου, «Να σβήσουμε τα φώτα να δούμε σινεμά» με το Θανάση Κοτσοβό και την Άσπα Κουρούση, «Δημιουργικό παιχνίδι στην οθόνη» με τον Αντρέα Γανιμά και την Τζένυ Φίζι, «Pianoforte» με την Ανδριάννα Κύρη, «Μαθαίνουμε, παίζοντας, την αλβανική γλώσσα» με την Ιλίρα Μπακάλη.
Δημιουργικές Ομάδες που προστέθηκαν στη συνέχεια: «Πολύχρωμα, τρελά πινέλα» με την Crista Vayanos, «Σουσάμι άνοιξε» με την Άννα Φλώρου, «Το δικαίωμα των παιδιών στην πόλη» με το Δημήτρη Αγγέλη.
Επίσης για πρώτη φορά Δημιουργικές Ομάδες Εφήβων, με το συγγραφέα Βασίλη Παπαθεοδώρου «Δημιουργική, τι δημιουργική;» και «Εργαστήριο Θεατρικής Αγωγής» για έφηβους, με την ηθοποιό Μαρία Αθηναίου.
Μαθησιακή υποστήριξη
Παράλληλα ξεκίνησαν και φέτος 20 τμήματα Μαθησιακής υποστήριξης για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, της Α΄ και της Β΄ Γυμνασίου με τους εθελοντές: Χριστίνα Δουρούκου, Ράνι Βούρου, Μάνια Παγωνάκη, Άλκη Μήτσιο, Γιάννη Νικολουδάκη, Νίκο Μαρίνο, Βίλλυ Μήτρακα, Ηώ Αμανάκη, Πέπη Παχάκη, Ειρήνη Τσιτούρη, Γιώργο Κοσμίδη, Μαρία Μάλαϊ, Άρλα Φύτρου, Ελένη Σεφερλή, Χρήστο Ζωρίδη, Αντρέα Γανιμά και Τζουλιάννα Τσάνι.
Βραβείο «Νησίδες Ποιότητας» 2015
Αφιερωμένο στους εθελοντές τους Δικτύου
Το βραβείο «Νησίδες Ποιότητας 2015» αποτέλεσε για το «Δίκτυο» σημαντική αναγνώριση της διαδρομής και των προσπαθειών μας και ευκαιρία συλλογικού αναστοχασμού. Από το 2004 δεν κάνουμε τίποτε περισσότερο ως σωματείο από το να επιβεβαιώνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία πολιτών να παίρνει πρωτοβουλίες, να δρα συλλογικά, με σχέδιο και κοινωνική αλληλεγγύη, σταθερά αλλά και ευέλικτα απέναντι στα μεγάλα παλιά και νέα προβλήματα που ανακύπτουν. Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός των παιδιών και των οικογενειών τους, η σημασία της εκπαίδευσης σε συνδυασμό με την ελευθερία έκφρασης και την πολιτισμική ισοτιμία, η ενσωμάτωση των μεταναστών και η στήριξη των προσφύγων αποτελούν όλα ένα πεδίο μεγάλων προκλήσεων για μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν ως οδηγό τα δικαιώματα του παιδιού, τη συνείδησή τους ως πολιτών και μικρότερο πάντοτε προϋπολογισμό απ’ όσο θα χρειαζόταν που, όμως, στηρίζεται από τους ίδιους με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία των επιλογών τους. Είδαμε το βραβείο ως ευκαιρία που θα ενισχύσει τη φωνή των παιδιών του «Δικτύου» και θα δώσει τη δυνατότητα να γίνουν γνωστά τα τεράστια εμπόδια που συναντούν αλλά και τη δύναμη που κρύβουν τα παιδιά των υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου της Αθήνας, ιδιαίτερα κάτω και από τις συνθήκες κρίσης των τελευταίων ετών. Το Είδαμε επίσης ως ενδυνάμωση των παιδιών, που διεκδικώντας την παιδική τους ηλικία συγκροτούν ταυτόχρονα την ταυτότητα του πολίτη που πιστεύει και υπερασπίζεται τη δημοκρατία. Τέλος, είδαμε το βραβείο ως ενίσχυση της φωνής μας που διαμαρτύρεται έντονα για την εκατόμβη των παιδιών-προσφύγων που πνίγηκαν φέτος στο Αιγαίο και που ζητάει από την Ευρώπη να εφαρμόσει άμεσα σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Η πολιτισμική βιοποικιλότητα του «Εργαστηρίου Πολιτισμού», στο οποίο συναντιέται καθημερινά η δημιουργικότητα παιδιών από δεκαεπτά εθνοτικές καταγωγές και μητρικές γλώσσες, διαψεύδει στην πράξη όσους επιζητούν τη σύγκρουση και το διχασμό, σε μια περιοχή που στο παρελθόν υπήρξε εύφλεκτο πεδίο ρατσιστικών επιθέσεων και πολιτικής εκμετάλλευσης. Πιστεύουμε βαθιά στη συστηματική, καθημερινή ενδυνάμωση της κοινότητας, στην αξιοποίηση των πολιτισμικών πόρων, ιδεών και ανθρώπων, στις συνέργειες και τη δικτύωση, στις συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες, γι’ αυτό και θεωρούμε πως το βραβείο ανήκει κυρίως στους 81 εθελοντές μας, οι οποίοι σε εβδομαδιαία βάση είναι παρόντες για να συντονίσουν τις Δημιουργικές Ομάδες, τη Μαθησιακή υποστήριξη, τις εκδηλώσεις, τις εκδρομές και επισκέψεις σε μουσεία, τη συλλογή και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα μαθήματα ελληνικών σε μητέρες και όλες τις άλλες δράσεις του Δικτύου.
Ευχαριστούμε θερμά την «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία», το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού» και την Ελλανόδικο Επιτροπή για το βραβείο, που παρέλαβαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα παιδιά του Δικτύου.
Κέντρο για το Παιδί
Το «Κέντρο για το Παιδί» αποτελεί έναν ανοιχτό φιλόξενο χώρο δημιουργικής και παιδαγωγικής δραστηριότητας με δωρεάν πρόσβαση για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, εθνοτικής καταγωγής, χρώματος και θρησκεύματος. Αποτελεί το δεύτερο χώρο του «Δικτύου» στην περιοχή του Στ. Λαρίσης και λειτουργεί στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας-«Φρουραρχείο» (Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, Στ. Λαρίσης) από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ. Έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία με τη Solidarity Now και το Δήμο Αθηναίων και χρηματοδοτήθηκε από την EEA Grants, τη Norway Grants , τη Royal Norwegian Embassy και τα Open Society Foundations. Με βασικό άξονα τους κανόνες και την εφαρμογή της «Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού», η ομάδα του «Κέντρου» που αποτελείται από παιδαγωγό, κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο και μία συντονίστρια, με την υποστήριξη πολλών εθελοντών (παιδιάτρου, εκπαιδευτικών, γυναικολόγου, κλπ), έφερε σε πέρας το προηγούμενο εξάμηνο ένα ιδιαίτερα απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα ατομικών και συμμετοχικών δραστηριοτήτων παιδαγωγικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα κι ακόμη μαθήματα Ελληνικής γλώσσας, μαθήματα Αραβικής γλώσσας, ενημερωτικές συναντήσεις και διαλέξεις, διανομές τροφίμων, κλπ. Διαθέτει επίσης Δανειστική Βιβλιοθήκη με βιβλία και δημιουργικά επιτραπέζια παιχνίδια, ενώ πραγματοποίησε το τελευταίο εξάμηνο τις εξής εκδηλώσεις: τον Οκτωβρίου ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητας» με εισηγήτρια τη Μαρία-Μαρκέλλα Γαλάνη, ψυχολόγο. Επίσης τον Οκτώβριο η Εύα Κογιαννάκη, νομικός και προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων του Δικαστηρίου Ανηλίκων Αθήνας, μίλησε για «Το φαινόμενο της παραβατικότητας των ανηλίκων» στο πλαίσιο της σειράς συναντήσεων «Τα Δικαιώματα του Παιδιού». Τον Δεκέμβριο η Μαίρη Θεοδωροπούλου από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Ρίζες» παρουσίασε την έρευνα με τίτλο «Χαρτογράφηση των Ιδρυμάτων Κλειστής Παιδικής Προστασίας και Προστασίας Παιδιών με Αναπηρίες στην Ελλάδα το 2014» και μίλησε για το κενό των κρατικών στατιστικών δεδομένων, και τα ιδρύματα παιδικής προστασίας στη χώρα μας.
Μια καλλιτεχνική κατασκευή της Αναστασία Βλαχάκη με τίτλο: «Αγαπημένα μου “άχρηστα” μακαρόνια» χρησιμοποίησε 825 πακέτα ζυμαρικά, δείχνοντας μιαν άλλη χρήση τους. Τα ζυμαρικά αυτά μοιράστηκαν στη συνέχεια στις οικογένειες του Δικτύου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Barilla Hellas ABEE Τροφίμων για τη δωρεά της.
Πλανόδια Βιβλιοθήκη
& Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Με την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας
Στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 πραγματοποιήθηκε δέκα φορές η «Πλανόδια Βιβλιοθήκη» και τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα «Πόσους ξένους μπορείς να μετρήσεις ανάμεσά μας;» και «Το Παιδί-Πολίτης» σε σχολεία, συλλογικές εκδηλώσεις, στο Εργαστήρι Πολιτισμού, στο Κέντρο για το Παιδί, σε δημοτικές πλατείες, καθώς και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Η γεωγραφική επέκταση των προγραμμάτων είναι εντυπωσιακή: από την Αττική στον Πόρο και στη Βοιωτία.
Γενέθλια
Τον Οκτώβριο το «Εργαστήρι Πολιτισμού» έκλεισε τα 3 χρόνια του και το γιορτάσαμε όλοι μαζί παιδιά, γονείς, εθελοντές και φίλοι. Συναντηθήκαμε όλοι και κουβεντιάσαμε, διασκεδάσαμε και χορέψαμε στους ρυθμούς της μουσικής που έπαιξαν για εμάς οι φίλοι μας από την ομάδα αφρικάνικων κρουστών Πangea.
Καμπάνια για τα Δικαιώματα του Παιδιού –Νοέμβριος 2015
«Το Παιδί Πολίτης: Διεκδικώντας την Παιδική μου ηλικία, οικοδομώ την ταυτότητα του πολίτη»
Η καμπάνια οργανώθηκε με τη σύμπραξη περισσότερων από 50 οργανισμών, μουσείων και πολιτιστικών φορέων. Το σύνθημα της καμπάνιας ήταν φέτος «Το Παιδί Πολίτης: Διεκδικώντας την Παιδική μου ηλικία, οικοδομώ την ταυτότητα του πολίτη». Η καμπάνια περιελάμβανε: Ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σποτ, αφίσα και έντυπο. Περισσότερες από 100 εκδηλώσεις των φορέων που συμπράττουν πραγματοποιήθηκαν μέσα στο διάστημα από 15 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, όλο το μήνα Νοέμβριο οι μαθητές των σχολείων της περιοχή του Σταθμού Λαρίσης συμμετείχαν στη δημιουργία ενός πίνακα με ζωγραφική, χειροτεχνίες, φωτογραφία, κλπ με θέμα: «δ …όπως δικαιώματα». Στο πλαίσιο της προώθησης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στους μαθητές, οι συγγραφείς Βάσω Ψαράκη και Ζωή Βαλάση επισκέφθηκαν το 66ο και το 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Όλοι οι πίνακες των μαθητών συμμετείχαν στην Έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο νέο χώρου του Δικτύου, στην πλατεία Τράιμπερ 8 (από Λιοσίων 19, κοντά στο παλιό Δημαρχείο).
Στις 19 Νοεμβρίου, το Δίκτυο σε συνεργασία με την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας διοργάνωσαν Ημερίδα με θέμα: «Το Παιδί- Πολίτης- Διεκδικώντας την παιδική μου ηλικία, οικοδομώ την ταυτότητα του πολίτη», στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Στην Ημερίδα συμμετείχαν η Πόπη Κύρδη και η Μαρία Δημοπούλου από την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, η Δέσποινα Καρακατσάνη από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , η Μυρσίνη Ζορμπά και η Βίλλυ Μήτρακα από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Νατάσα Δίπλα από το 31ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, η Βάσω Λουτριανάκη και η Φωτεινή Εγγλέζου από την Ελληνική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, ο Μπάμπης Μπαλτάς από το 35ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και η Δέσποινα Μεϊμάρογλου, εικαστικός.
Ημέρα Μνήμης
αφιερωμένη στα παιδιά- πρόσφυγες
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ- Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το 51ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου, διοργανώσαμε Ημέρα Μνήμης αφιερωμένη στα παιδιά- πρόσφυγες που χάθηκαν στο Αιγαίο. Όλοι μαζί, παιδιά, γονείς, εθελοντές και φίλοι, ανάψαμε ένα κεράκι για κάθε παιδί και φωτίσαμε την πλατεία Τράιμπερ με συνείδηση, θέληση και ελπίδα. Η συγγραφέας Ζωή Βαλάση μας αφηγήθηκε την ιστορία του δέντρου της ζωής ενώ τα παιδιά της χορωδίας του Εθνικού Ωδείου τραγούδησαν παραδοσιακά νανουρίσματα από τη Συρία και το Αφγανιστάν.
ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ – παιδιά σε κίνδυνο
Συνεχίσαμε και αυτό το εξάμηνο την πολλαπλή υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών μέσα από το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Λεβέντη, στο οποίο χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Επίσης, οφείλουμε ευχαριστίες στο Hellenic Hope για την επιπλέον στήριξη του προγράμματος σε τρόφιμα σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων. ευχαριστούμε ακόμη για την υποστήριξη του προγράμματος με προϊόντα τις εταιρίες Barilla, Coca Cola Tria Epsilon, Lease Plan, 3ΑΛΦΑ, Agrino , ΦΑΓΕ Α.Ε., CYTA και H&M Hellas.
Για την υποστήριξή τους με είδη ρουχισμού, είδη σπιτιού, σχολικά είδη και παιχνίδια ευχαριστούμε τη Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Αστική Εταιρία ΠΥΡΝΑ, τη ΧΕΝ Αθηνών, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, τον ΔΕΣΜΟ, την Ένωση Μαζί για το Παιδί, το Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Η Αγκαλιά», τη Δικηγορική εταιρεία INCE&Co και την Ελληνογερμανική Αγωγή.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους, εθελοντές και μέλη του Δικτύου που στήριξαν έμπρακτα τις οικογένειες με τρόφιμα, ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης: Ευρυδίκη Μπενάκη, Λάμπρο και Κατερίνα Καρζή, Ράνι Βούρου, Ηώ Αμανάκη, Ελίνα Πετσάλη, Μυρτώ Οικονομίδου, Απόστολο Αντωνόπουλο, Μυρτώ Οικονομίδου, Δέσποινα Κωνσταντινίδου, Δημήτρη Τζήμα, Γεωργία Τσάκωνα, Πολίνα Τσάκωνα, Γιώργο Σταυρούλη, Δημήτρη Πολυκανδριώτη, Φρόσω Σπυρούλια, Ευριπίδη Τζήκα, Μαρία Ανδρεαδέλλη, Παγώνα Χαλαζωνίτη, Ιωσήφ Ξανθάκη, Αντωνία Χανιώτη, Χρήστο Τσιάκαλο, Θάνο Τάσο και Μιχάλη Γεωργίου.
Δραστηριότητες
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου το Δίκτυο συμμετείχε στο φεστιβάλ Break the Chain στην Τεχνόπολη, με δύο προγράμματα: το διαδραστικό πρόγραμμα «1 Χάρτης, 5 Ήπειροι, 20 Ιστορίες» και το ομαδικό επιδαπέδιο παιχνίδι «Τα δικαιώματα του παιδιού» της Βάσως Ψαράκη.
Δύο παραστάσεις από τους φίλους μας από τη Σουηδία «Κλόουν Χωρίς Σύνορα» πραγματοποιήθηκαν στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου και στον καταυλισμό του Ελαιώνα σε μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά – πρόσφυγες.
Οικονομική στήριξη, Νέα μέλη και συνδρομές
Ευχαριστούμε τους φίλους που κατέθεσαν δωρεές στο λογαριασμό του Δικτύου, καθώς και τα νέα μέλη που έστειλαν τη συνδρομή τους για το 2016: Καλλιόπη Καρούση, Σωτήριο Σεβαστιανό Κικιδόπουλο, Μαρία Μιχαηλίδου, Αρετή Παλαιοκρασά, Ευθυμία Παπαδοπούλου, Χρήστο Βαρβαντάκη, Ειρήνη Βογιατζέρη, Θωμά Χιώτη, Βιόλα Γκιόκα, Φωτεινή Αβδελλή, Θανάση Κοτσοβό, Φίλιππο Νταραγιάννη, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώτα Λούκα, Γεράσιμο Γιαννόπουλο, Μιράντα Παπαδοπούλου, Κίρκη Πατσιαντά, Αθηνά Γαλάνη, Ρούλα Γουργούλη, Αϊντα Γκόγκα, Στέλλα Τσίτουρα.
Ευχαριστούμε και όλους τους ανώνυμους δωρητές και παρακαλούμε όσους δεν έχουν στείλει τα πλήρη στοιχεία και τη διεύθυνσή τους να το κάνουν, ώστε να τους ταχυδρομήσουμε την απόδειξη της δωρεάς τους που έχουμε κόψει.
Θερμές ευχαριστίες
Στη φίλη μας Καλλιόπη Καρούση για τη σημαντική χρηματική δωρεά της, καθώς και για τα εισιτήρια που χάρισε στα παιδιά του Δικτύου, τα οποία και συνόδευσε στη θεατρική παράσταση «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες».
Στους φίλους μας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Συμβούλων για την προσφορά του catering στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήσαμε στο νέο χώρο του Δικτύου στην πλατεία Τράιμπερ.
Στα Οπτικά “Σταύρου” που πρόσφεραν ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας σε ένα από τα παιδιά του Δικτύου που τα είχε ανάγκη.
Στην Ουρανία Αναστασιάδου και στους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Άννα, Αργύρη, Βασίλη, Θωμά, Λία και Λουκά που φιλοτέχνησαν 300 πιάτα με το σύνθημα «Κέρασέ με μια κουταλιά χαρά». Τα πιάτα ήταν ευγενική δωρεά της εταιρίας Yalco και τα έψησε στο καμίνι του ο κ. Χρόνης Πουλαδάκης. Εκτέθηκαν και πουλήθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο νέο χώρου του Δικτύου, στην πλατεία Τράιμπερ.
Στο Βασίλη Κουκαλάνι και την θεατρική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» που εξασφάλισαν δωρεάν εισιτήρια για 40 παιδιά του Δικτύου στις θεατρικές παραστάσεις: « Μια γιορτή στο Νουριάν» και « Είστε και Φαίνεστε».
Στο Βελισσάριο Κοσσυβάκη και τον κινηματογράφο «Αλκυονίς» που εξασφάλισε δωρεάν εισιτήρια για είκοσι παιδιά του Δικτύου για τη θεατρική παράσταση « Ο Εγωιστής Γίγαντας».
Στη Γιάννα Αλιβιζάτου για τη γραφική ύλη που χάρισε στα παιδιά του Δικτύου και για τη συνεχή υποστήριξή της.
Στη Ευαγγελία Σουρμελή, την Πηνελόπη Κατσάτου, το Χαράλαμπο Κρομυδά, τη Στέλλα Τσίτουρα, το Χρήστο Στεφανόπουλο, τη Βάλια Ανδρακάκου, τον Κωνσταντίνο Τσεμπελίδη, την Ευτυχία Γεωργιάδη, την Ατανάσοβα Ντόνκα, τη Χριστιάνα Σολδάτου, το Γιώργο Ζιάζιο, τη Νανά Κωτσιοπούλου και την Κωνσταντίνα Εγγλέζου για τα παιδικά και εφηβικά ρούχα που μας χάρισαν.
Στο Δημήτρη Παπαδημητρίου και το γυμναστήριο Holmes Place για τα ρούχα και τα είδη πρώτης ανάγκης που χάρισαν στο Δίκτυο.
Στα σουπερ μάρκετ Σκλαβενίτης για τις επιταγές που μας πρόσφεραν τον Δεκέμβριο.
Στον Χάρη Καλοάδη και το Be the Change για τα τρόφιμα και τα ρούχα που μας χάρισαν.
Στον ΟΠΑΠ που εξασφάλισε δωρεά είσοδο στο Christmas Factory για 600 παιδιά του Δικτύου.
Σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρίας u-blox Athens S.A. για τα χριστουγεννιάτικα δώρα που πρόσφεραν στα παιδιά του Δικτύου.
Στον Παναγιώτη Μαρινάκο από το ΣΕΠ Σεπολίων για την άμεση εξυπηρέτησή του.
Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κολωνού για την προσφορά του σε 3 παιδιά του Δικτύου να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες.
Στο 6ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου για τα είδη πρώτης ανάγκης που πρόσφερε στις οικογένειες του Δικτύου.
Στη Γεωργία Τσάκωνα και τις εκδόσεις Ηλίβατον, στη Ματίλντα Γαλάνη, στη Μαρία Σταυροπούλου, στον Οδυσσέα Αννιτσάκη, στη Θάλεια Παπανικολάου, στο Γιώργο Καραγιάννη και στον Αζούγκ Φαρίντα για τα παιδικά βιβλία και cd που χάρισαν στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Δικτύου.