Θεματικές δραστηριοτήτων Αύγουστος 2020 | Κέντρο για το Παιδί

Θεματικές  Αυγούστου  2020

1 – 15: Ελληνικά νησιά

Τα παιδιά γνωρίζουν τα μεγάλα, αλλά και μικρότερα νησιά της Ελλάδας. Γνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά τους, τις ομορφιές και τους λόγους που αποτελούν πόλους έλξης.

 15 – 31: Νυχτερινός ουρανός, αστερισμοί και διάστημα

Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τον νυχτερινό ουρανό, τους αστερισμούς και τους γοητευτικούς μύθους που τους συνοδεύουν. Ακόμα μαθαίνουν για το διάστημα, τους πλανήτες και την προσπάθεια των ανθρώπων να το εξερευνήσουν.

Δημιουργικές Ομάδες Αυγούστου (κλειστά εργαστήρια έως 4 παιδιά)

  1. Ομάδα κατασκευών και χειροτεχνιών με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Χειροτεχνίες με βάση τις δύο παραπάνω θεματικές (νησιά-καλοκαίρι,  αστερισμοί-διάστημα) θα αναπτύξουν τη φαντασία και δημιουργικότητα των παιδιών.
  2. Ομάδα φιλαναγνωσίας

Λογοτεχνικά βιβλία και κείμενα, επιλεγμένα με βάση τις θεματικές του μήνα, προσεγγίζονται με δημιουργικούς τρόπους, ενθαρρύνοντας τη σχέση παιδιού-βιβλίου, υποστηρίζοντας την γλωσσική ανάπτυξη αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών.

3. Ομάδα Ζωγραφικής

Τα παιδιά με αφορμή τη θεματική έρχονται σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων, μαθαίνουν διαφορετικές τεχνοτροπίες, ζωγραφίζουν και παίζουν παιχνίδια με βάση τους πίνακες.

4. Ομάδα κινηματογράφου

Η ταινία «Ψάχνοντας την Ντόρυ» θα διασκεδάσει τα παιδιά με ιστορίες της θάλασσας.

Μαθήματα για ενήλικες

Μαθήματα Ελληνικών, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 5:00 – 6:00
Μαθήματα Γερμανικών, κάθε Δευτέρα στις 5:00 – 6:00

* Το Κέντρο για το Παιδί – Φρουραρχείο στεγάζεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας (Φρουραρχείο) Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας (1ος όροφος), σε συνεργασία με το Solidarity Now. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2108257667.