Το Δίκτυο στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης για δεύτερη χρονιά!

Φύγαμε για Θεσσαλονίκη!

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο) από τις 16 ως τις 20 Μαΐου, 2024 θα βρίσκεται στην 20η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ) και όχι μόνο!

Έχοντας για δεύτερη χρονιά το δικό μας περίπτερο στη ΔΕΒΘ (Περίπτερο 12, stand 011, σας περιμένουμε εκεί!), παρουσιάζουμε τη δράση μας στο πεδίο των δικαιωμάτων του παιδιού και μαζί τα σχετικά βιβλία που έχουμε δημιουργήσει.

Πέρα από την Έκθεση, στο ίδιο διάστημα επισκεπτόμαστε κι άλλα σημεία της πόλης για να συζητήσουμε για τα δικαιώματα των παιδιών και φυσικά για το “Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!”.

Το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης μας στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

Δράσεις εντός ΔΕΒΘ:

«Είναι εντάξει να μην μπορείς ή να μην θέλεις;»

Κούλα Πανάγου, εκπαιδευτικός, Θανάσης Κοτσοβός, βιβλιοθηκονόμος

Κατηγορία: Παιδικό & Εφηβικό / Εκπαιδευτικοί

Ημερομηνία έναρξης: 18 Μαΐου 2024

Ώρα έναρξης: 2:00 μ.μ.

Αίθουσα: ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ 1

Τελικά πρέπει να αλλάξεις τον κόσμο; Κι αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς, είναι εντάξει αυτό; Με αφορμή γυναίκες που τόλμησαν να πουν όχι, θα υλοποιηθεί ένα βιωματικό διαδραστικό εργαστήρι, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της προσωπικής έκφρασης Για παιδιά 9-12 ετών.

«Πού κρύβονται τα δικαιώματα μέσα στην πόλη;»

Κούλα Πανάγου, εκπαιδευτικός, Θανάσης Κοτσοβός, βιβλιοθηκονόμος

Κατηγορία: Παιδικό & Εφηβικό / Εκπαιδευτικοί

Ημερομηνία έναρξης: 19 Μαΐου 2024

Αίθουσα: ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ 3

Η πόλη των δικαιωμάτων ζωντανεύει! Μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού ανακαλύπτουμε τους Ήρωες των Δικαιωμάτων, μέσα από το βιβλίο Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!, των Πάνου Χριστοδούλου και Στέλλας Στεργίου, από τις Εκδόσεις Μικρή Σελήνη. Για παιδιά 5-8 ετών.

Δράσεις εκτός ΔΕΒΘ:

«Ποια μυστικά αποκαλύπτουν τα ρούχα μου για την πολιτισμική ταυτότητά μου;»

Κούλα Πανάγου, εκπαιδευτικός, Θανάσης Κοτσοβός, βιβλιοθηκονόμος

Ημερομηνία έναρξης: 20 Μαΐου 2024

Τοποθεσία: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ( Προξένου Κορομηλά 23, Θεσσαλονίκη 546 22)

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ταξιδέψουμε στους πολιτισμούς, θα συγκρίνουμε εικόνες και θα βρούμε κοινά σημεία ανάμεσα στις διαφορετικές παραδοσιακές φορεσιές όλου του κόσμου, με στόχο την ανάδειξη της μοναδικότητάς μας αλλά και την αναγνώριση πως κάτω από τις φορεσιές, είμαστε όλοι ίσοι χωρίς διακρίσεις!  Βασικό «εργαλείο» του ταξιδιού μας το βιβλίο «Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!», των Πάνου Χριστοδούλου και Στέλλας Στεργίου, από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη, καθώς και άλλα βιβλία. Για παιδιά 6-9 ετών.

Ραντεβού στη Θεσσαλονίκη λοιπόν!

from to
Scheduled Featured ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ