Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε θεατροπαιδαγωγική δράση του προγράμματος Πρόσβαση

Συντεχνία του Γέλιου: Ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε θεατροπαιδαγωγική δράση

Την Παρασκευή 09/10 ανοίγουμε τις πόρτες μας με μια γιορτή. “Μια γιορτή στου Νουριάν” από τη θεατρική ομάδα Συντεχνία του Γέλιου.

Τι πρόκειται να συμβεί
Στο πλαίσιο του έργου Πρόσβασις, η ομάδα της Συντεχνίας του Γέλιου θα αναλάβει, μαζί με ασυνόδευτους εφήβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών, την προετοιμασία και εκτέλεση θεατροπαιδαγωγικής παρέμβασης γύρω από το έργο “Μια γιορτή στου Νουριάν”. Θα διεξαχθούν εισαγωγικά εργαστήρια, ενώ οι έφηβοι και νέοι θα συμμετέχουν ως μαθητευόμενοι και βοηθοί στους εξής τομείς: σκηνοθεσία, παραγωγή, επιμέλεια κίνησης, σχεδιασμός και εκτέλεση φωτισμού, ήχου, οπτικού επικοινωνιακού υλικού και σχεδιασμός και υλοποίηση δράσης. Πέρα από τις πρακτικές γνώσεις, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πλάι σε επαγγελματίες του χώρου του θεάτρου, που κατέχουν δεξιότητες επικοινωνίας, ενσυναίσθησης και που μπορούν να λειτουργήσουν ως άτομα πρότυπα (role models) για τους έφηβους και νέους.

Πάμε μαζί!
Πού: Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47
Πότε: Παρασκευή 09/10, 17.30 – 20.00
Πώς: Συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ, μέχρι την Πέμπτη 08/10!
Τι χρειάζεται να φέρεις μαζί σου: Όρεξη και φαντασία
Για περισσότερες πληροφορίες: Καθημερινά 10.00 – 18.00, στο 6941535905

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Η εκτέλεση των δράσεων θα διεξαχθεί με πλήρη σεβασμό στα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 και στην υγεία όλων των συμμετεχόντων. Στο χώρο θα υπάρχουν υγειονομικοί σταθμοί με μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και προστατευτικά παπουτσιών. Όλο το πρόγραμμα των διαδραστικών παιχνιδιών και των σεμιναρίων είναι δομημένο με άξονα την τήρηση των αποστάσεων. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των δράσεων.

Το Πρόσβασις είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης ασυνόδευτων εφήβων και νέων προσφύγων. Στόχος του έργου είναι να ενδυναμώσει ασυνόδευτους έφηβους και νέους πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικίας 16-24 ετών· να τους ΠΡΟΣανανατολίσει προς μια ενεργητική στάση για τη ζωή και το μέλλον τους· να τους βοηθήσει να μεταβούν ομαλά στην ενηλικίωση, στην αυτονομία και ανεξαρτησία, και να γίνει η ΒΑΣΗ για την κοινωνική τους ένταξη.

Περισσότερες πληροφορίες συνολικά για το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμες σύντομα.


Το έργο Πρόσβαση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του παιδιού και εταίρους την International Rescue Committee (IRC) και τη Συντεχνία του Γέλιου. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.