U-Report GR & Refugee Week GR ενώνουν τις δυνάμεις τους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων!

Το UReport, η παγκόσμια πλατφόρμα της UNICEF για την προώθηση της συμμετοχής των νέων στα κοινά και το Refugee Week Greece,  ένα πολιτιστικό φεστιβάλ που γιορτάζει τη συμβολή και τη δημιουργικότητα των προσφύγων, θέλουν να μάθουν τι πιστεύουν οι έφηβοι και νέοι για την συμπερίληψη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία!

AΘΗΝΑ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022: Mε αφορμή το διεθνές φεστιβάλ Refugee Week και τη θεματική του γύρω από την αμοιβαία φροντίδα (healing), το U-Report Greece παρουσιάζει τη δεύτερη δημοσκόπηση της πλατφόρμας, που πραγματεύεται τη συμπερίληψη των προσφύγων και μεταναστών και την αμοιβαία φροντίδα αυτών των πληθυσμών μέσω των κοινοτήτων τους. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι οργανώσεις που συμμετέχουν στο φεστιβάλ, καθώς και η ευρύτερη κοινότητα, έρχονται μαζί για να ενισχύσουν το μήνυμα της πλατφόρμας για συμμετοχή των νέων και να ξεκινήσουν έναν ανοιχτό διάλογο μεταξύ της νεολαίας και διαφόρων φορέων για τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών και την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών.

*Έργο από Nima Javan

Οι ερωτήσεις της δημοσκόπησης απευθύνονται σε έφηβους και νέους 14-25 ετών και τους ζητούν να μοιραστούν τις σκέψεις τους για τη σημασία της συμπερίληψης και τον ρόλο που παίζουν οι νέοι ως φορείς προώθησης  της διαφορετικότητας. Επίσης, οι U-Reporters έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν στέλνοντας βίντεο, ζωγραφιές ή και φωτογραφίες, που να αποτυπώνουν τα δικά τους συναισθήματα σχετικά με την αμοιβαία φροντίδα.

Οι ιδέες και οι απαντήσεις τους θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία ενός ψηφιακού κόμικ από την Athens Comics Library, την οργάνωση που φέρνει το Refugee Week Festival στην Ελλάδα! Επιπλέον, οι απαντήσεις των νέων σχετικά με τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών θα μοιραστούν με φορείς που σχεδιάζουν προγράμματα και χαράσσουν πολιτικές για τη διευκόλυνση της ένταξης των νέων προσφύγων στην ελληνική κοινωνία.

H τελική εκδήλωση του Refugee Week Greece θα γίνει στις 26 Ιουνίου 2022, 6-8 μ.μ., στο Impact Hub, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δεύτερης δημοσκόπησης του U-Report. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό και θα υπάρξει συζήτηση γύρω από τη σημασία της αμοιβαίας φροντίδας, με πρωταγωνιστές νέους και νέες που φέρνουν την αλλαγή στις κοινότητές τους!

Η φωνή των U-Reporters γίνεται όλο και πιο δυνατή, αφού ξεπερνούν τους 600 σε όλη την Ελλάδα! Όσοι έφηβοι και νέοι επιθυμούν να μοιραστούν τις απόψεις, μπορούν να γίνουν μέλη του U-Report Greece και να συμμετάσχουν στη δεύτερη δημοσκόπηση στέλνοντας τη λέξη «Healing» μέσω Viber, Facebook Messenger ή WhatsApp, μέχρι τις 27/6.

Σχετικά με το Refugee Week Greece

Tο Refugee Week Greece είναι ένα φεστιβάλ πολιτισμού, που εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα, και προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία και στις αξίες της ισότητας και της πολυπολιτισμικότητας, και δεσμευόμαστε να προωθούμε την ισότητα ευκαιριών για τους διοργανωτές εκδηλώσεων, τους οργανισμούς και το κοινό που παρακολουθεί τις εκδηλώσεις μας. Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε και να τιμήσουμε την ποικιλόμορφη κοινότητα, και να αναγνωρίσουμε την αξία της συνεισφοράς του κάθε ατόμου. Μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του Refugee Week Greece
στο https://refugeeweek.gr/

Στοιχεία Επικοινωνίας: Ντίνα Ντζιώρα, Υπεύθυνη Παραγωγής και Διασύνδεσης με την Κοινότητα | Τηλ:+30 698 30 50 292 | Email: dina.ntziora@gmail.com

Aκολουθήστε το φεστιβάλ Refugee Week Greece: Facebook, Instagram


Σχετικά με την UNICEF

Η UNICEF μέσα από τα προγράμματά της προωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πλέον ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών αλλά και όλων των παιδιών του κόσμου. Μάθετε περισσότερα για το έργο της UNICEF στην Ελλάδα και τον κόσμο στο www.unicef.org/greece.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Όλγα Σιώκου Σιόβα, Επικεφαλής Επικοινωνίας | Τηλ: +30 211 2340 297 | Email: osiokou-siova@unicef.org   

Aκολουθήστε την UNICEF Greece: Facebook, Instagram, Twitter


Σχετικά με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με εμπειρία δύο δεκαετιών στην προώθηση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Μάθετε περισσότερα για τη δράση του Δικτύου στο https://ddp.gr/.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Αγγελική Δημούλια, Υπεύθυνη Επικοινωνίας | Τηλ:+30 211 0133 919  | Email: a.dimoulia@ddp.gr

Aκολουθήστε τo Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Facebook, Instagram, LinkedIn


Σχετικά με την Athens Comics Library

H Athens Comics Library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσεων και συμμετοχής, δημιουργικότητας και αποδοτικότητας για την εγχώρια κοινότητα δημιουργών comics. Μάθετε περισσότερα για της Athens Comics Library στο https://athenscomicslibrary.gr/.

Στοιχεία Επικοινωνίας: Λήδα Τσενέ | Τηλ: 210-3210146 | Email: contact@athenscomicslibrary.gr

Aκολουθήστε την Athens Comics Library: Facebook, Instagram

Scheduled Featured ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ