Τοποθέτηση του Δικτύου στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, «Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις»

Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με αφορμή τη θέση σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του Νομοσχεδίου με τίτλο: “Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις”, τοποθετήθηκε και προέβη σε σχολιασμό επιμέρους άρθρων αυτού.

Εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τις εκπαιδευτικές αλλαγές που πρόκειται να θεσμοθετηθούν στο σχολείο, αν το σχέδιο νόμου ψηφιστεί, ειδικότερα ως προς τις διατάξεις με τις οποίες παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον στιγματισμό από την αναγραφή του χαρακτηρισμού της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, την υποβάθμιση της διδακτικής πράξης από την αύξηση του αριθμού των παιδιών στη σχολική αίθουσα και τον αποκλεισμό από τα ΕΠΑΛ των νέων στο όριο της ενηλικότητας.

Μπορείτε να βρείτε τα σχόλια μας στο: http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5133 (άρθρα 1, 2, 4, 5, 7, 9, 10, 38, 49 και 51), αλλά και πατώντας εδώ.
Ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους σχολιασμό τους κκ. Ολυμπία Αγαλιανού και Θοδωρή Παπαϊωάννου καθώς και την ομάδα παιδαγωγών του Δικτύου.