Τρία προγράμματα ενώνονται για καλό σκοπό

ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΕΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ;

Ενώ οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες ξεκινούν πάλι στην Ελλάδα, το πρόγραμμα MAPS • migrating Artists Project ενώνει τις δυνάμεις του με τις υπόλοιπες κοινότητες για να γιορτάσει τη ζωή και το χορό στην οθόνη αλλά και το φυσικό χώρο στο Ερευνητικό Κέντρο Χoρού Duncan Duncan Dance Research Center.

Σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Duncan Dance Research Center Ερευνητικού Κέντρου Χορού Duncan, Penelope Iliaskou, τον Αντώνη Μπέρτο (ιδρυτή του ”Dance Digitalize – The 3D project” & ψυχολόγο και project manager του προγράμματος ”Further the Movement” του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού ΑΚΤΙΝΑ) και της Ελένης Δημοπούλου (καλλιτεχνικής διευθύντριας της ομάδας ”Εν Δυνάμει”), η Chrysanthi Badeka οργανώσε δραστηριότητες χορού στην οθόνη για ένα μεικτό κοινό εφήβων και νέων από Ελλάδα, Συρία, Αφγανιστάν, Αλβανία, Πακιστάν, Σομαλία, Γκάμπια και Νησιά Κομόρες.

Οι συμμετέχοντες εξασκήθηκαν σε ασκήσεις χορού & κινηματογράφησης. Εκφράστηκαν κινητικά χρησιμοποιώντας δημιουργικά τις κάμερες, τοποθετώντας το σώμα τους στο προσκήνιο και αντλώντας έμπνευση από την καθημερινή ζωή και τα προβλήματα που τους απασχολούν σε μικρότερη ή μεγαλύτερη κλίμακα. Το εκπαιδευτικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία:

  1. του διαθεματικού project που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα i-portunus & από τις ελληνο-γερμανικές ανταλλαγές εφήβων
  2. του ερευνητικού προγράμματος σύγχρονου χορού  ”Further The Movement” που υποστηρίζεται από το ΥΠΠΟΑ
  3. Ινστιτούτο Goethe & REON