Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 10ου Δ.Σ. Ρεθύμνου- «Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»

Το βιβλίο ανοίγει νέους ορίζοντες σε μικρούς και μεγάλους. Είναι ένας κρυφός παράδεισος που, όποιος τον ανακαλύψει,θα τον συντροφεύει για την υπόλοιπη ζωή του. Γι’ αυτό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να το υποστηρίζουμε!
Μια που η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας με τους μικρούς μας αναγνώστες πάει μια χαρά, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη δράση μας και στους μεγάλους!
Από αυτήν την Τετάρτη (3 Απριλίου) και κάθε Τετάρτη από τώρα και έπειτα, και ώρες 18:00-20:00, η βιβλιοθήκη του σχολείου μας ξεκινά να λειτουργεί ως δημόσια δανειστική βιβλιοθήκη και για ενήλικες! Σας περιμένουμε (μικρούς και μεγάλους!) να διαβάσετε ή να δανειστείτε βιβλία, να χαλαρώσετε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια ή να συζητήσετε για το βιβλίο που μόλις διαβάσατε! Και αν θέλετε να μοιραστείτε με άλλους τα αγαπημένα σας βιβλία, μπορείτε να τα δωρίσετε στην βιβλιοθήκη μας, ώστε να τα απολαύσουν και άλλοι!
Στο ίδιο πλαίσιο, και με αφορμή τη δράση Απρίλιος 2013, μέρες βιβλίου αφιερώνουμε το μήνα Απρίλιο σε δράσεις για το βιβλίο! Συγκεκριμένα:

  • Τετάρτη 10 Απριλίου: Ανάγνωση του βιβλίου “Έλμερ, ο Παρδαλός Ελέφαντας” σε μικρούς και δραστηριότητες φιλαναγνωσίας
  • Τετάρτη 17 Απριλίου: Συζήτηση για την ανάγνωση και τη λογοτεχνία με αφορμή το βιβλίο,  “Μ’ ένα Καφάσι Μπύρες” παρουσία της συγγραφέως Νίκη Τρουλλινού
  • Δευτέρα 22 Απριλίου: Ανάγνωση βιβλίων για τα συναισθήματα και ομιλία από το Κέντρο Πρόληψης Κατά των Ναρκωτικών Ν.Ρεθύμνου με θέμα: “Διαχείριση συγκρούσεων

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Καλό μήνα, γεμάτο βιβλία!
https://10dim-tsesmes.blogspot.gr/

«Απρίλιος 2013-μέρες βιβλίου»
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

darvish-man-book-window-michele-roohani