Το Δίκτυο με τα «Αποδημητικά Πουλιά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ερυθραίας

Το Δίκτυο με τα «Αποδημητικά Πουλιά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Ερυθραίας

Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, η ομάδα της εφημερίδας μας «Αποδημητικά Πουλιά», επισκέφθηκε την Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Νέας Ερυθραίας για να συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα «Σημεία ανάγνωσης», που υλοποιεί η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Τα παιδιά-μέλη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Ν. Ερυθραίας μας ξενάγησαν στους όμορφους χώρους της και είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί τους, να απαντήσουμε σε ερωτήσεις τους για την εφημερίδα μας αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε για διάφορα θέματα, όπως η πατρίδα, η θρησκεία,  οι διαφορές και οι ομοιότητές των ζωών μας.

Στη συνέχεια καθίσαμε όλοι μαζί στο αναγνωστήριο σε μικρές ομάδες και ξεκινήσαμε το πρόγραμμά μας, που έχει τίτλο «Σημεία ανάγνωσης». Στο πλαίσιο του προγράμματος κληθήκαμε να απαντήσουμε σε ερωτήματα σχετικά με την ανάγνωση: πώς, ποιός, πού, πότε, τί και γιατί κανείς διαβάζει; Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα παρουσιαστούν σε εκθεση στη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, στο Κέντρο Πολιτισμο- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο τέλος της συνάντησής μας, τα παιδιά της βιβλιοθήκης της Ν. Ερυθραίας μας έκαναν δώρο κούπες με το λογότυπο της εφμερίδας μας αλλά και με αυτό της Δημοτικής Παιδικής Βιβλιοθήκης. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Τα αποδημητικά πουλιά

*Η επίσκεψη στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ν. Ερυθραίας, όπως άλλωστε και η έκδοση της εφημερίδας “Αποδημητικά Πουλιά”, εντάσσονται στο παράλληλο πρόγραμμα δράσεων του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» με τίτλο «Σημεία Επαφής». Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό την επικοινωνία των προσφύγων με την ελληνική πραγματικότητα και ευαισθητοποιημένες ομάδες Ελλήνων πολιτών, με στόχο τη γνωριμία, την κατανόηση και τη γεφύρωση της απόστασης μεταξύ της ζωής εντός των στρατοπέδων προσφύγων με την εκτός αυτών πραγματικότητα.

18618966_1786102121702788_1724313288_o 18643608_1786102228369444_597297302_n