Το Κ.Δ.Α.Π. «Το Δίκτυο στην Τράιμπερ» καλωσορίζει το φετινό καλοκαίρι μ’ ένα δροσιστικό πρόγραμμα Μαθησιακής Υποστήριξης και Δημιουργικών Ομάδων! Ιούνιος- Ιούλιος 2018

WP_20180705_17_54_55_Pro

• «Μαθήματα ελληνικών και μαθηματικών»
Τι θυμάμαι από όσα έμαθα στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών, τη χρονιά που μας πέρασε; Γραμματικά φαινόμενα, ορθογραφικοί ή λεξιλογικοί κανόνες, αλλά και μαθηματικά σύμβολα και πράξεις θα συναντιούνται καθημερινά στην Τράιμπερ και θα επισκέπτονται τη μνήμη μας από τις 13:30-16:00.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας

• «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της ισπανικής γλώσσας»
Κάθε Τρίτη 19:00-21:00 σαν καλοί εξερευνητές θα ανακαλύπτουμε τα μυστικά της ισπανικής γλώσσας. Σταδιακά θα εξοικειωνόμαστε όλο και περισσότερο μαζί της, φτάνοντας στο σημείο να αναπτύσσουμε διαλόγους της καθημερινής ζωής γεμάτους ουσία και περιεχόμενο.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας

• «Ζαχαροπινελιές και Μαγειρέματα»

Κάθε Τετάρτη 18:00-20:00 μαγειρεύουμε μοσχοβολιστά εδέσματα και γλυκίσματα ικανοποιώντας τις γευστικές μας απαιτήσεις. Ζυγίζουμε, προσθέτουμε και αφαιρούμε βάρος από τα υλικά μας, ακολουθώντας κάθε φορά τη συνταγή μας και γεμίζοντας την Τράιμπερ μυρωδιές και γευστικές απολαύσεις.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας

• «Μαθήματα γαλλικών»
Κάθε Πέμπτη 17:00-18:00 ταξιδεύουμε στη Γαλλία! Μέσω ευχάριστων ασκήσεων μαθαίνουμε πώς μπορούμε να αναπτύξουμε διαλόγους καθημερινής επικοινωνίας και να συνεννοούμαστε στα γαλλικά.

• «Εικαστικές Δημιουργίες»
Τι κι αν ήρθε το καλοκαιράκι; Πιστοί και πιστές στο ραντεβού μας, κάθε Τρίτη 17:00-19:00 γεμίζουμε το χώρο φως, φαντασία και πάνω από όλα εκφραστική δημιουργία! Καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες του χώρου της Ζωγραφικής, μοιράζονται μαζί μας την αισθητική και την τεχνοτροπία τους και ομορφαίνουν τις στιγμές μας!
Για παιδιά σχολικής ηλικίας

• « Εκφραστική κίνηση (με τεχνικές σύγχρονου χορού και θεάτρου)
Κάθε Πέμπτη 18:00-19:00 , Δ-ΣΤ δημοτικού και 19:00-20:00, Α-Γ δημοτικού.

• «Πειράματα και κατασκευές stem»
Τι θα συμβεί αν βουτήξω μια κιμωλία σε ξύδι; Μπορεί ένα μπαλόνι να φουσκώσει μόνο του; Πώς μπορώ να αναπαραστήσω την έκρηξη ενός ηφαιστείου; Μπορούν να συναντηθούν η Επιστήμη, η Τεχνολογία, η Μηχανική και τα Μαθηματικά και πώς; Κάθε Δευτέρα 18:00-19:30 δίνουμε απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα και γεμίζουμε με ενέργεια και θετική διάθεση για το επόμενο εργαστήριο ανακάλυψης και πειραματισμού.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας

• «Δημιουργώντας τα δικά μας αυτοσχέδια παιχνίδια»
Μπορώ να κατασκευάσω μόνος/η μου ένα παιχνίδι; Πώς θα παίζεται και τι κανόνες θα έχει; Κάθε Παρασκευή 18:00-19:30 θα προσπαθούμε να βρούμε απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, κινητοποιώντας τη σκέψη και τη φαντασία μας και καλλιεργώντας το συμμετοχικό και ομαδικό πνεύμα.
Για παιδιά σχολικής ηλικίας

• «Φιλαναγνωσία»
Ποια είναι η υπόθεση της ιστορίας που μόλις διαβάσαμε; Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές της; Με αφορμή αυτήν την ιστορία, μπορώ να δημιουργήσω μια καινούργια;Ο τίτλος της; Ποιοι θα είναι οι ήρωες της; Ποια τα ονόματά τους και ποια τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους; Κάθε Δευτέρα 19:00-20:30 βρίσκουμε απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα και βήμα βήμα χτίζουμε τις δικές μας ιστορία.

• «Καθημερινή προβολή αγαπημένων παιδικών ταινιών και σειρών ή κινούμενων σχεδίων»