Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου- «Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»

Στις 2 Απριλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργάνωσε εκδήλωση που περιλάμβανε ανάγνωση παραμυθιού και εκπαιδευτικό παιχνίδι σε συνεργασία με το 74ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο της Πλάκας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση αποσπασμάτων της έκδοσης του ΠΙΟΠ Ένα κορίτσι φτερουγίζει στον Κεραμεικό. Μια αντιπολεμική ιστορία στην Αθήνα των κλασικών χρόνων (2011), του συγγραφέα αρχαιολόγου Χρήστου Μπουλώτη, ο οποίος τιμήθηκε με τo Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου 2012, στην κατηγορία Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά.

Η εκδήλωση απευθύνθηκε στους μαθητές της Δ΄ και Ε΄ τάξης, οι οποίοι με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους ήρθαν σε επαφή με το κείμενο και κυρίως με το χρονικό πλαίσιο και το πολιτισμικό περιβάλλον, που εντάσσεται η αφήγηση της ιστορίας του μικρού κοριτσιού στην αρχαία Αθήνα. Την ανάγνωση αποσπασμάτων της ιστορίας ακολούθησε συναφές εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Υπηρεσία Μουσείων ΠΙΟΠ, επικεντρωμένο στην συγκριτική παρουσίαση αρχαίων και σύγχρονων παιχνιδιών μέσω προβολής αντίστοιχου υλικού και συζήτησης με τους μαθητές. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητα κατασκευών, όπου ανέλαβαν να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν μια πλαγγόνα (κούκλα) με αρθρωτά μέλη από χρωματιστό χαρτόνι και εν συνεχεία να πλάσουν ένα γιο-γιο από πηλό.

«Απρίλιος 2013 – μέρες βιβλίου»
Σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού
koukla MYRTIS-EXOFYLLO_WEb