Το Δίκτυο γίνεται μέλος συμμορίας… της Συμμορίας του Μεσονυκτίου (Θέατρο Άνεσις-Παιδική Σκηνή)

Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

 

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άνεσις και «Η Συμμορία του Μεσονυκτίου» συνεχίζει να υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους της φίλους προσθέτοντας ακόμη περισσότερες παραστάσεις την εορταστική περίοδο!

Το έργο του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ουάλιαμς, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Δεγαΐτη και μετάφραση – διασκευή Άνδρης Θεοδότου, που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και έχει φιλοξενήσει ήδη χιλιάδες θεατές από την αρχή της θεατρικής περιόδου, ανάμεσα σε όλες τις παραστάσεις, αφιερώνει την παράσταση της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου 2022 (11.30 π.μ.) και όλα τα έσοδά της στο Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού (Δίκτυο).

Το Δίκτυο είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που δραστηριοποιείται από το 2004 με σκοπό την προώθηση και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως αυτά ορίζονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (ΣΔτΠ- 1989). Αποστολή του είναι το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού και όραμα ένας κόσμος όπου τα παιδιά θα μεγαλώνουν υγιή κι ευτυχισμένα, η γνώμη τους θα λαμβάνεται υπόψη και τα δικαιώματά τους θα είναι σεβαστά. Το Δίκτυο απευθύνεται σ’ όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις. Μέσα από τις δράσεις και τα προγράμματά του εκπαιδεύει πάνω στα δικαιώματά τους, ενώ υποστηρίζει ψυχοκοινωνικά, παιδαγωγικά και πολιτιστικά και δίνει βήμα έκφρασης στα παιδιά. Επιπλέον συνδράμει γονείς και επαγγελματίες που ασχολούνται με το θέμα «παιδί» και παρεμβαίνει σε θεσμικούς φορείς με σκοπό τον σεβασμό και την προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ποιος όμως, ξέρει στ’ αλήθεια για αυτή τη μυστική «Συμμορία του Μεσονυκτίου»;

Ένα μπαλάκι του κρίκετ προσγειώνεται στο κεφάλι του Τομ και εισάγεται στο νοσοκομείο «Λορντ Φαντ», το πιο παράξενο του Λονδίνου! Εκεί, τον υποδέχεται ένας μυστήριος Θυρωρός με παραμορφωμένο σώμα, που το πραγματικό του όνομα αποτελεί γρίφο και ένας νεαρός γιατρός, που αν είσαι παιδί, μπορείς εύκολα να ξεγελάσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο περίπλοκα, όταν στην παιδιατρική πτέρυγα συναντά την προϊσταμένη, που παραδόξως, δε συμπαθεί καθόλου τα παιδιά και σχεδιάζει να του δυσκολέψει τη ζωή για όσο κρατήσει η νοσηλεία του. Όμως, ευτυχώς, στο θάλαμο που τον μεταφέρουν, έχει συγκατοίκους τη δυναμική Άμπερ, τον Τζόρτζ που λατρεύει τις σοκολάτες, τον συνομήλικο του Ρόμπιν, που προς το παρόν δεν βλέπει καθόλου και τη δεκάχρονη Σάλι που την περισσότερη ώρα κοιμάται.

Η παρέα θα τον μυήσει στη «Συμμορία του Μεσονυκτίου» που μπορεί να πραγματοποιήσει κάθε όνειρο, ακόμη και το πιο τρελό, φτάνει το ρολόι να χτυπήσει μεσάνυχτα…

«Η Συμμορία του Μεσονυκτίου», είναι μια συναρπαστική ιστορία γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα που εξελίσσεται στον πιο απροσδόκητο τόπο με τον πιο αναπάντεχο τρόπο!

Μια ιστορία όπου, με αφορμή τη φιλία πέντε παιδιών, πέντε διαφορετικών κοινωνικά και ταξικά χαρακτήρων, αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα και η αποδοχή, η πολυπολιτισμικότητα, κι ακόμη περισσότερο η ενσυναίσθηση, η αγάπη και η αισιοδοξία.

Πρωτότυπη μουσική, σωματικοί αυτοσχεδιασμοί, video art και μια ομάδα εννέα ταλαντούχων ηθοποιών θα μετατρέψουν τον σκηνικό χώρο σε ένα μαγικό και απολύτως παράδοξο θεατρικό τοπίο για παιδιά, αποδεικνύοντας πως μικροί και μεγάλοι κοιτάζουν το ίδιο, όμως βλέπουν κάτι διαφορετικό, και πως ανέφικτο δεν είναι τίποτα, ειδικά όταν διαθέτεις «μεταμεσονύκτια φαντασία»!

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4+

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση – Θεατρική διασκευή: Άνδρη Θεοδότου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης, Σκηνικά: Αρετή Μουστάκα, Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη, Πρωτότυπη Μουσική: Νίκος Τσέκος, Χορογραφία-Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα, Σχεδιασμός Φωτισμών: Μελίνα Μάσχα, Βοηθός σκηνοθέτη & βοηθός παραγωγής: Βασιλική Μπέζα, Γραφιστικά – Teaser: Γιάννης Στύλος, Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ, Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας, Προβολή-Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, Οργάνωση Προώθησης – Ομαδικές Κρατήσεις: Εύη Κουρεμένου, Παραγωγή: Μυθωδία

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Δημοσθένης Φίλιππας, Πηνελόπη Μαρκοπούλου, Θανάσης Ισιδώρου, Δώρα Χουρσανίδου, Μάριος Κρητικόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθη, Φοίβος Σαμαρτζής, Ανδριανή Νεοκλέους

TEASER

TRAILER

Κρατήσεις εισιτηρίων

Κυριακές 11:30 και 15:00 και καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία

Επιπλέον παραστάσεις:

Δευτέρα 26/12 – 11:30, 14:30

Δευτέρα 2/1 – 11:30, 14:30

Παρασκευή 6/1 – 15:00

Όλα τα έσοδα της παράστασης στις 26/12 και ώρα 11:30 θα διατεθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο:

Ομαδικές κρατήσεις, σχολεία: 210.3806274– Εύη Κουρεμένου

Τηλέφωνο Ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια: 210. 7718943

Λεωφόρος Κηφισίας 14, 11526 Αθήνα

 

Scheduled Featured ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ