Εκπαιδευτικό σεμινάριο μουσικοκινητικής με την Ολυμπία Αγαλιανού 

Το Σάββατο 11/12/2021, η Ολυμπία Αγαλιανού, Μέλος ΕΕΠ του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία- ΕΚΠΑ, θα συντονίσει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσικοκινητικό σεμινάριο, για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες προσχολικής αγωγής.  

Περιγραφή σεμιναρίου:  

“Καλικάντζαροι στην πόλη” 

Στο εργαστήριο θα ζήσουμε την  πορεία των καλικάντζαρων από τα έγκατα της γης στην πόλη μέσα από μουσικά παιχνίδια και τραγούδια και χορούς προερχόμενα ή εμπνευσμένα από την παράδοση της Ελλάδας. Θα  ταξιδέψουμε στο Δωδεκαήμερο,  από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη γιορτή των Φώτων, ακολουθώντας τα χνάρια του μύθου με το δικό μας μοναδικό τρόπο, ανακαλύπτοντας τη χαρά της μουσικής και του χορού και βιώνοντας την ομορφιά του παιχνιδιού σε μια μεγάλη παρέα.  

Σύμφωνα με το λαϊκό μύθο οι καλικάντζαροι, αυτά τα μοχθηρά, κουτοπόνηρα πλάσματα που κατοικούν στα έγκατα της γης,  την περίοδο του Δωδεκαημέρου, βγαίνουν στον επάνω κόσμο. Έρμαια της λαιμαργία τους,  εγκαταλείπουν την προσπάθεια να ροκανίσουν τα θεμέλια της γης λίγο πριν τα καταφέρουν, και μαγεμένα από τις μυρωδιές των γιορτινών λιχουδιών, έρχονται να τα κατασπαράξουν. Από την παραμονή των Χριστουγέννων κάνουν τον κόσμο άνω κάτω μέχρι τα Φώτα που το αγιασμένο νερό τα αναγκάζει να επιστρέψουν στα έγκατα της γης.  Όμως τα θεμέλια έχουν γίνει γερά και πάλι και έτσι ξεκινούν πάλι από την αρχή τη μάταια δουλειά τους. 

Πληροφορίες σεμιναρίου:  

Πότε: Σάββατο 11/12/2021, 16:00-18:00. 

Που: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον καινούριο χώρο του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (Οθωνική Αυλή). 

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι 30 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

*Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να συμπληρώσουν τη φόρμα Google

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κ. Κούλα Πανάγου, Συντονίστρια Προγραμμάτων Εθελοντών, στο 6987584809Περισσότερες πληροφορίες για τα επόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιήσουμε με την Περιφέρεια Αττικής και το Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης μπορείτε να αναζητήσετε εδώ: email: edu@parkotritsis.gr, τηλέφωνο: 210 2323163