Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη επιστρέφει στα Κύθηρα!

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού επιστρέφει στα Κύθηρα και στα παιδιά του νησιού!

“Ο σύλλογος Πορτοκαλιά Καραβά Κυθήρων με χαρά προσκαλεί για ακόμη μια χρονιά την δράση του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, αυτή την φορά τιμώντας την ιδρύτρια του καθώς και πρώην υπουργό πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, που έφυγε από την ζωή τον περασμένο Απρίλιο. Το έργο που άφησε πίσω της θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλές γενεές.”

Ευχαριστούμε θερμά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Χώρας/Καρβουνάδων και Ποταμού για την πολύτιμη συνεισφορά τους!

-Έχω δικαίωμα να έχω την ταυτότητά μου; Να έχω ένα σπίτι; Το παιχνίδι είναι δικαίωμα;
Ναι, έχουμε δικαιώματα και θα τα ανακαλύψουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, στις οποίες τα ίδια τα παιδιά παίρνουν τον πρώτο λόγο και εκφράζονται ανοιχτά για αυτά που τα αφορούν.

Μέσα από τα βιβλία, τα παιδιά θα διαβάσουν και θα ακούσουν ιστορίες, με ήρωες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα λάβουν μέρος σε βιωματικές δραστηριότητες, που σκοπό έχουν να καλλιεργήσουν τη φιλαναγνωσία τους, καθώς και να τα ευαισθητοποιήσουν στο θέμα των δικαιωμάτων τους, μαθαίνοντας πώς να τα προωθούν και να τα διεκδικούν.

Το πρόγραμμα δράσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο

  • 10.00-12.00, στο σχολείο στα Πιτσινιάνικα
  • 17.00-19.00, στο πάνω σχολείο του Καραβά

Κυριακή

10.00-12.00, στο σχολείο του Ποταμού

Ηλικίες: 6-12 ετών

Φυσικά, όλες οι δράσεις, προσφέρονται χωρίς κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες: portokalia_karava@yahoo.gr // www.portokalia.org  Καραβάς, 80200, Κύθηρα

Μπορείτε να δείτε και ολόκληρο το Δελτίο Τύπου εδώ.