Πρόγραμμα EFIVOS | Διεθνή σεμινάρια κατάρτισης για επαγγελματίες

Το πρόγραμμα EFIVOS ολοκλήρωσε με επιτυχία τα διεθνή σεμινάρια κατάρτισης για επαγγελματίες με αντικείμενο τη δημοσιογραφία και τα ψηφιακά μέσα!

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων (23/11-02/12), δημιουργήσαμε μαζί με την Action Synergy, τον Colin Isham και την Inercia Digital μια διαδραστική διαδικασία μάθησης. Επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν με στόχο τη δημιουργία ομάδων νέων δημοσιογράφων με σκοπό την παραγωγή του δικού τους πρωτότυπου ψηφιακού υλικού. Η εκπαίδευση, με τη μορφή ηλεκτρονικής σύγχρονης εκπαίδευσης (διαδικτυακό σεμινάριο), κάλυψε την παρουσίαση της μεθοδολογικής προσέγγισης του έργου EFIVOS και την ανάπτυξη και εξάσκηση των δεξιοτήτων και των γνώσεων που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής εφημερίδας από νέους/ες από μειονεκτούντα περιβάλλοντα.

Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν παλιά και νέα μέλη του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων, του προγράμματος που αναβαθμίζει το EFIVOS, τα οποία μοιράστηκαν την εμπειρία τους, αλλά και τον ενθουσιασμό τους για το ψηφιακό μέλλον του έργου. Επιπλέον, στοχεύσαμε να δημιουργήσουμε μια πρακτική εμπειρία για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες,  καθώς και μια σειρά από συνεδρίες τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο, σε μια προσπάθεια επίλυσης κοινών προβλημάτων, μελετώντας τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία των ομάδων και των συντακτικών συναντήσεων, ενώ παράλληλα, καταφέραμε να αντισταθμίσουμε, κατά κάποιο τρόπο, τη φυσική απόσταση λόγω των δυσκολιών και των περιορισμών που προέκυψαν από τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες για τη συνεργασία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον σχεδιασμό των επόμενων βημάτων μας!