«Αποδημητικά Πουλιά #15» | Σάββατο 12 Οκτωβρίου – Δωρεάν με την Εφημερίδα των Συντακτών

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου επιστρέφουν τα «Αποδημητικά Πουλιά» με το 15ο φύλλο τους. Μέρος του προγράμματος των Νέων Δημοσιογράφων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η εφημερίδα φιλοξενεί κείμενα έφηβων και νέων, προσφύγων, μεταναστών και Ελλήνων. Δωρεάν, με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο φθινοπωρινό τους φύλλο οι Νέοι Δημοσιογράφοι σχολιάζουν τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζεται το προσφυγικό σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Περιγράφουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας μαθητής από το Αφγανιστάν όταν καταφέρει να πάει σχολείο στην Ελλάδα. Γράφουν επίσης για τους επιστήμονες που θαυμάζουν και για τη σημασία που έχουν οι νέες τεχνολογίες στη ζωή μας. Επισκεπτονται το φεστιβάλ The Yellow Days και μιλούν με τους διοργανωτές για τη σημασία που έχει το να μοιράζεσαι την κουλτούρα σου με άλλους ανθρώπους. Κι έπειτα, επιλέγουν και προτείνουν ταινίες από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Moviement που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η έκδοση εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, με τίτλο «Σημεία Επαφής». Τα «Αποδημητικά Πουλιά» φέρνουν κοντά εφήβους, κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών εθνικοτήτων, με σκοπό την έκδοση της πολύγλωσσης εφημερίδας. Το πρόγραμμα στοχεύει στο να μεταδώσει τις αρχές και τις αξίες της δημοσιογραφίας, δίνοντάς  τους τη δυνατότητα να πουν τις ιστορίες τους και προάγοντας το διαπολιτισμικό διάλογο.

Η έκδοση του 15ου φύλλου της εφημερίδας «Αποδημητικά Πουλιά» δημιουργήθηκε από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ – Παράρτημα Ελλάδας, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Open Society Foundations και της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα.

Η εφημερίδα περιέχει κείμενα στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί και Ούρντου.

Scheduled Featured YOUNG JOURNALISTS ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΠΑΦΗΣ