Δέντρα ντυμένα με πολύχρωμα «φουστανάκια»

TO BHMA
Αλληλεγγύη

Δέντρα ντυμένα με πολύχρωμα «φουστανάκια»
Δημιουργικά εργαστήρια και διαδραστικό παιχνίδι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  28/06/2012 23:05
 
Πατήστε επάνω για να δείτε το video

Με χρωματιστά κουβάρια και βελόνες πλεξίματος στα χέρια, παιδιά κάθε ηλικίας, μαμάδες και εθελοντές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού να ντύσουν με πολύχρωμα «φουστανάκια» τα δέντρα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Αθήνας. Μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να βάλει χρώμα στην καθημερινότητα των κατοίκων του κέντρου και να δώσει χαρά και αισιοδοξία στα παιδιά, που μέσα από δημιουργικά εργαστήρια και θεατρικό παιχνίδι γνωρίζονται μεταξύ τους και μαθαίνουν τη γειτονιά τους.

 

Το δημιουργικό αυτό εργαστήρι συνεχίζει μια σειρά αντίστοιχων δράσεων του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, χάρη στις οποίες έχουν ήδη ντυθεί με ζωηρά χρώματα τα δέντρα σε Δημοτικά σχολεία της περιοχής του Σταθμού Λαρίσης. «Η ανταπόκριση από τα παιδιά, την τοπική κοινωνία και άλλους φορείς της περιοχής ήταν ενθουσιώδης κι έτσι, συνεχίζουμε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ η πρωτοβουλία αυτή θα κορυφωθεί το Σεπτέμβριο με μια μεγάλη γιορτή στο Πεδίο του Άρεως», λέει στο Βήμα η  Μυρσίνη Ζορμπά, Πρόεδρος του Δικτύου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα ανοίξει τις πόρτες της στους μικρούς δημιουργούς ακόμα δύο Τετάρτες, στις 11 και 18 Ιουλίου, εγκαινιάζοντας με τον τρόπο αυτό μια συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που στόχο έχει να φέρει τα παιδιά πιο κοντά στα βιβλία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλα τα παιδιά, κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.Στο τέλος των δραστηριοτήτων, παιδιά και γονείς ξεναγούνται στους χώρους της Βιβλιοθήκης.

 

«Πιστεύουμε ότι τις γειτονιές τις φτιάχνουν οι άνθρωποι, δεν δεχόμαστε την έννοια της υποβάθμισης. Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή μεταξύ τους, αλλά και να τους μάθουμε την ιστορία της γειτονιάς τους. Πιστεύουμε πως όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα», επισημαίνει η Μυρσίνη Ζορμπά.

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 210 8846011 και 210 7012266

© ΤΟ ΒΗΜΑ