Κάθε Τρίτη απόγευμα Δημιουργικές Ομάδες Παιδιών

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

  1. «ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ»
    Φωτογραφίες, παλιά αγαπημένα παιχνίδια, φυλαγμένα ρούχα, καπέλα, τετράδια και ιχνογραφίες, βιβλία, μικροαντικείμενα και λευκώματα θα βγουν από τα ντουλάπια όταν η ομάδα θα επισκεφθεί στα σπίτια τους  γιαγιάδες και παππούδες που ζουν στην περιοχή. Η ομάδα θα κουβεντιάσει με τους παππούδες για τα παιδικά τους χρόνια, τα αδέλφια και τους γονείς τους, τα παιχνίδια που έπαιζαν, το σχολείο τους, τους φίλους, τις καθημερινές και κυριακάτικες συνήθειες, τα φαγητά, τις επισκέψεις, την ψυχαγωγία.. Οι συνεντεύξεις θα βιντεοσκοπούνται από τα παιδιά και στη συνέχεια θα προβάλλονται, θα σχολιάζονται, θα διασταυρώνονται με τα γεγονότα της εποχής όπου τοποθετείται η αφήγηση. Η ομάδα θα έρθει σε άμεση επαφή και διάλογο με την ιστορία της παιδικής ηλικίας, με τη σημασία των αναμνήσεων, της νοσταλγίας, θα κάνει ένα συναισθηματικό ταξίδι στο χρόνο, θα βιώσει τις προφορικές μαρτυρίες και θα προσεγγίσει την περιοχή μέσα από τη φιλοξενία και το σκηνικό ενός σπιτιού. Όταν συγκεντρωθούν αρκετές συνεντεύξεις θα  παρουσιαστούν σε προβολή μπροστά σε μεγαλύτερο κοινό και θα οργανωθεί μια έκθεση με φωτογραφίες, βιβλία,  παιχνίδια και αντικείμενα.
    Συντονίστρια: Mυρσίνη Ζορμπά (πρόεδρος Δικτύου)
    Κάθε  ΤΡΙΤΗ στις 6.30μμ
  2. «ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΟ»
    Η μαστίχα είναι μια καλή αφορμή  για να διαβάσουμε Χιώτικα παραμύθια, να δούμε φωτογραφίες από τα μαστιχοχώρια και να γνωρίσουμε ένα μαγικό δέντρο  που δακρύζει μόνο σε ένα  νησί του πλανήτη . Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα από τα ‘θαύματα’ της φύσης, να γνωρίσουν τον τόπο του, και τι σημαίνει ένα πολύτιμο αγαθό για τους ανθρώπους που το φροντίζουν, πόσο συνέβαλε στη διαμόρφωση της ιστορίας τους και στον τρόπο ζωής τους. Θα χρησιμοποιήσουμε παραμύθια, φωτογραφίες, έντυπο υλικό και πληροφορίες από το internet, θα κάνουμε προβολή της ταινίας  «Το Δέντρο που πληγώναμε» και  θα συζητήσουμε με το σκηνοθέτη, θα πάρουμε συνέντευξη από τον υπεύθυνο marketing του mastiha shop, θα επισκεφθούμε ένα τέτοιο  κατάστημα.
    Στη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά θα ζωγραφίσουν, θα φτιάξουν κολλάζ, αφίσα, θα γράψουν ένα ποίημα ή ένα παραμύθι.
    Συντονίστρια: Νάνσυ Δεσποτοπούλου (κοινωνκή λειτουργός)
    Κάθε ΤΡΙΤΗ στις 5.30μμ