31ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: «Θέλω να εκφράζομαι… με κάθε τρόπο» – «Έχω ένα φίλο μακρινό» – «Θέλω να παίζω, θέλω να μαθαίνω…»

31ο Ν/Π ΑΘΗΝΩΝ
«Θέλω να εκφράζομαι… με κάθε τρόπο» Διδακτικές παρεμβάσεις διαφορετικής διάρκειας, οι οποίες θα προσαρμόζονται σύμφωνα με το ενδιαφέρον των παιδιών.  Στόχος είναι τα παιδιά να μάθουν για το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και τη δυνατότητα έκφρασης με διαφορετικούς τρόπους και μέσα (ζωγραφική, τραγούδι, παντομίμα κλπ.). Εστιάζοντας στις διαφορετικές γλώσσες που μιλούν και σε διαπολιτισμικούς τρόπους επικοινωνίας θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουν τους μη γλωσσικούς, διασυνοριακούς τρόπους επικοινωνίας, όπως το παιχνίδι, το τραγούδι, το θέατρο. Τη δράση θα συντονίζει η Αναστασία Δίπλα.
20 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου

«Έχω ένα φίλο μακρινό»
Παρουσίαση και εργαστήριο σε συνεργασία με την Action Aid. Μέσα από τη ζωή μιας μικρής Ινδής η δράση εστιάζει στο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Με τις Χρυσούλα Σταματάκου και Αναστασία Δίπλα.
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

 31ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
«Θέλω να παίζω, θέλω να μαθαίνω…»
Ομάδες ανάγνωσης με στόχο τα παιδιά να αγαπήσουν το βιβλίο και ταυτόχρονα να μάθουν το δικαίωμά τους στο παιχνίδι, τη γνώση, την πληροφόρηση, την εκπαίδευση, δίνοντας έμφαση σε καταστάσεις στέρησης των δικαιωμάτων αυτών. Τις ομάδες θα συντονίζουν οι Φωτεινή Καλού, Χριστίνα Τασσοπούλου και Αναστασία Δίπλα.
Κάθε Τετάρτη από 20 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου 31ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και 32ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
mail@31nip-athin.att.sch.gr

afisa 2