Εξ αποστάσεως βιωματικό εργαστήριο «Η διαπολιτισμικότητα ως δεξιότητα ζωής στο δημοκρατικό σχολείο»

H Διεύθυνση Π.Ε. Γ΄ Αθήνας (δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων), σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, οργανώνει βιωματικό εργαστήριο εξ αποστάσεως, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, και ώρες 18:00-20:30, με τίτλο:

«Η διαπολιτισμικότητα ως δεξιότητα ζωής στο δημοκρατικό σχολείο»

Στο εργαστήριο θα συνδεθεί η πραγματικότητα της εκπαιδευτικής πράξης με τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη και θα παρουσιαστούν εκπαιδευτικά εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης (Living Democracy, εκπαιδευτική πλατφόρμα που προωθεί την εκπαίδευση στη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σχολείο). Οι εκπαιδευτικοί θα περιηγηθούν στις «Δεξιότητες Δημοκρατικού Πολιτισμού» με έμφαση στους Διαπολιτισμικούς Δείκτες και θα διερευνήσουν τρόπους χρήσης της πλατφόρμας «Ζούμε Δημοκρατικά».

Εισηγητές θα είναι οι:

  • Γκέλη Αρώνη, εκπαιδευτικός, Ειδική Γραμματεία για την Προστασία Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τ. υπεύθυνη του ΥΠΑΙΘ για την εκπαίδευση προσφύγων, επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση
  • Άγγελος Βαλλιανάτος, εκπαιδευτικός, επιμορφωτής εκπαιδευτικών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη.

Οι ενδιαφερόμενοι /ες εκπαιδευτικοί μπορούν να συμπληρώσουν τη σχετική ηλεκτρονική φόρμα στον σύνδεσμο: https://forms.gle/7XLuCyB5nGCaSQFFA μέχρι σήμερα Δευτέρα 5 Απριλίου 2021.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν τον σύνδεσμο για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση με μήνυμα στο e-mail που έχουν δηλώσει στη φόρμα συμμετοχής.