Θεματικές δραστηριοτήτων Ιούλιος 2020 | Κέντρο για το Παιδί

Θεματικές Ιουλίου 2020

1 – 15: Καλοκαιρινή διατροφή

Τα παιδιά γνωρίζουν δροσερές, υγιεινές τροφές, καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και εμπλέκονται σε δημιουργικές δραστηριότητες-χειροτεχνίες με σκοπό να τις γνωρίσουν καλύτερα και να τις εντάξουν στη διατροφή τους.

15 – 31: Η θάλασσα και ο βυθός της

Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα τη θάλασσα και το γοητευτικό κόσμο του βυθού και μαθαίνουν τι πρέπει να προσέχουν κατά την παραμονή τους κοντά  σε αυτήν για να είναι ασφαλή.

Δημιουργικές Ομάδες Ιουλίου (κλειστά εργαστήρια, με 3 παιδιά)

1. Ομάδα κατασκευών και χειροτεχνιών με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά με θέμα τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά

2. Ομάδα φιλαναγνωσίας
Λογοτεχνικά βιβλία και κείμενα προσεγγίζονται με δημιουργικούς τρόπους, ενθαρρύνοντας τη σχέση παιδιού-βιβλίου, υποστηρίζοντας την γλωσσική ανάπτυξη αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών.

  1. Ομάδα Ζωγραφικής

Τα παιδιά με αφορμή τη θεματική (φρούτα/ θάλασσα/ καλοκαίρι) έρχονται σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων, μαθαίνουν διαφορετικές τεχνοτροπίες, ζωγραφίζουν και παίζουν παιχνίδια με βάση τους πίνακες.

  1. Ομάδα παιχνιδομαγειρέματα

Τα παιδιά μαθαίνουν τις υγιεινές τροφές και τους κανόνες υγιεινής φτιάχνοντας smoothies, φρουτοσαλάτες και άλλες δροσιστικές λιχουδιές με καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά.

  1. Ομάδα κινηματογράφου

«Ο Νέμο» και «Η μικρή γοργόνα» θα διασκεδάσουν τα παιδιά με ιστορίες της θάλασσας.

Μαθήματα για ενήλικες

Μαθήματα Ελληνικών, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 5: 00 – 6:00
Μαθήματα Γερμανικών, κάθε Δευτέρα στις 5:00 – 6:00

*Το Κέντρο για το Παιδί – Φρουραρχείο στεγάζεται στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας (Φρουραρχείο) Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας (1ος όροφος), σε συνεργασία με το Solidarity Now. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2108257667.